Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα αζήτητα της ανάπλασης και της φροντίδας η παλιά ζωαγορά στα Τρίκαλα

Ακολουθώντας την παραποτάμια διαδρομή και φτάνοντας μέχρι τον χώρο της παλιάς ζωαγοράς, δεν αργεί κανείς να διαπιστώσει ότι εκεί …βασιλεύει άλλος κόσμος σε σχέση με τα υπόλοιπα Τρίκαλα.

Κυρίως, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr βασιλεύει η εγκατάλειψη και από ο,τι φαίνεται η πλήρης έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου ανάπλασης σε μια περιοχή που θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά τόσο στους κατοίκους όσο και στους πολλούς περιπατητές αυτής της πόλης, που αναζητούν ασφαλείς διαδρομές στην παρόχθια περιοχή.

Η περιοχή δεν έχει πλέον σαφή χαρακτηρισμό χρήσης. Εξυπηρετεί κυρίως σχολές οδηγών για μηχανές κοκ, χαρακτηρίζεται ως parking – στις περιόδους αιχμής προφανώς γιατί σε άλλη περίπτωση είναι αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης. Κι όμως, παρόλο που κατά καιρούς υπήρχαν διάφορες ευφάνταστες ιδέες για τη δημιουργία πάρκων αναψυχής ή ακόμη και ανέγερση του κεντρικού Διοικητηρίου της περιοχής (πίσω στη μακρινή δεκαετία του ’60), δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στην περιοχή δεσπόζει η εγκατάλειψη, ξερόχορτα και καταστραμμένα κράσπεδα με ξερόχορτα ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα.

Θα μπορούσε να αναπλαστεί όλη η διαδρομή κατάλληλα, να φροντιστεί και να διαμορφωθεί ένας αποκεντρωμένος χώρος που να έχει ουσιαστική χρήση;

Οι περισσότεροι δημότες και κάτοικοι της περιοχής λένε ναι, το θέμα είναι τι θα κάνουν και οι αρμόδιοι.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή