Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας βρέθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας

Η προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων σε ζητήματα έκτακτων αναγκών και πολιτικής προστασίας, καθώς και η ενίσχυση των συλλόγων διάσωσης όσον αφορά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και στα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας ενημερώθηκε για τη δράση, την οργάνωση και τον εξοπλισμό από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης της Καρδίτσας. Ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ανδρεόπουλος σημείωσε πως η ομάδα διάσωσης είναι παρούσα σε κάθε δύσκολή στιγμή, όπως ο ΙΑΝΟΣ ή ακόμη και σε περιπτώσεις διάσωσης, σε συνεργασία με της δημόσιες δομές (Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ), προσφέροντας στην τοπική κοινωνία σημαντικότατες υπηρεσίες που βασίζονται στο υψηλό αίσθημα εθελοντισμού και προσφοράς των μελών της.

Επιπρόσθετα, παρουσίασαν στον κ Κωτσό και την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει η ομάδα προκειμένου να μπορεί να υλοποιεί τις δράσεις της, όπως σχοινιά, φορεία, φαρμακεία και λοιπό απαραίτητο εξοπλισμό τον οποίο προμηθεύονται με ίδια κεφάλαια, καθώς η τελευταία ενίσχυση που πήραν από την πολιτεία ήταν το 2008.

Ο  κ. Κωτσός ενημέρωσε πως μετά και τη συνάντηση που είχε και με τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας (που επίσης περιλαμβάνεται στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας) και αναγνωρίζοντας την πολυσήμαντη προσφορά τους, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα  στον όποιο έθεσε το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Εθελοντικών ομάδων  καθώς το έργο το οποίο επιτελούν είναι υψίστης σημασίας  και επισήμανε την αναγκαιότητα να στηριχθούν από την πολιτεία διότι προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως είναι θετικός στη στήριξη των Εθελοντικών ομάδων που περιλαμβάνονται στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής και ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρηματοδοτούνται από τον αντίστοιχο κωδικό της Πολιτικής Προστασίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας, αποτελεί μια υψίστης σημασίας εθελοντική οργάνωση η οποία από το 2002 παρέχει βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο με την μορφή ανθρωπιστικών αποστολών όσον αφορά την έρευνα και διάσωση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Το αξιέπαινο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας φάνηκε το Σεπτέμβριο του 2020 όταν ο καταστροφικός κυκλώνας ΙΑΝΟΣ χτύπησε το Νομό μας, όπου η συμβολή της ομάδας ήταν άμεση και αποτελεσματική όπου κρίθηκε απαραίτητο. Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και του έθεσα το ζήτημα της χρηματοδότησης των Εθελοντικών Οργανώσεων που προσφέρουν κοινωνικό έργο και περιλαμβάνονται στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής  έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους τόσο για υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και για εκπαίδευση των μελών τους»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή