Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα Μετέωρα η… Ολυμπιακή Φλόγα

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχει αρχίσει και η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει και από το Δήμο Μετεώρων στο ταξίδι της ως τη γαλλική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από την Καλαμπάκα διασχίζοντας την οδό Τρικάλων με φόντο τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα από τις 16 έως τις 26 Απριλίου, στη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με εξαίρεση τους Αγώνες της Αθήνας. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος θα ξεκινήσει, ως είθισται, από την Αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια, περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι, θα διανύσουν σε 11 ημέρες 5.000 χιλιόμετρα, μεταφέροντας τη Φλόγα σε δεκάδες σημεία πολιτιστικού, αρχαιολογικού αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος αναμεσά τους και ο Δήμος Μετεώρων. Τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

Πρόκειται για ένα συμβολικό ταξίδι στις ρίζες του αθλητικού ιδεώδους και του Ολυμπιακού κινήματος, αλλά κι ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία και συμπόρευση των δύο λαών μέσα στο χρόνο, με βάση κοινές αρχές και αξίες. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που θα τύχει παγκόσμιας τηλεοπτικής μετάδοσης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή