Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα Μετέωρα με βροχή ο Σ.Π.ΟΡ. Τρικάλων

Κυριακή των Βαΐων με ψιλόβροχο στον βυζαντινό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ψηλότερο σημείο της Καλαμπάκας. Στο λιθόστρωτο μονοπάτι για το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας ανοίγουμε ομπρέλες, για να τις κλείσουμε λίγο παραπάνω.

Αχ αυτός ο Απρίλης που κουβαλά στις πλάτες του τον φετινό χειμώνα, ακυρώνοντας τις μέρες τις πασχαλινές. Που δεν σταματά να ασπρίζει τις κορυφές και να μουλιάζει τον κάμπο. Κοιμάται η Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης, πίσω από τις ομίχλες η άνοιξη αδημονεί.

Λίγο πιο πάνω εγκαταλείπουμε το λιθόστρωτο στρίβοντας αριστερά σε άλλο μονοπάτι που ανηφορίζει μέχρι το πέρασμα ανάμεσα στα βράχια Ταξιάρχης και Μικρά Τείχη οδηγώντας στο κεντρικό τμήμα των Μετεώρων. Είμαστε ένα πολύχρωμο πλήρωμα που ανηφορίζει μέσα στους βρεγμένους θάμνους, πάνω σε βράχια γλιστερά.

Στο πέρασμα κάνουμε μια στάση για να μαζευτούμε κάτω από τους βράχους. Νεροσυρμές κρέμονται από τις κορυφές και μούσκλια πράσινα σκεπάζουνε το μαύρο σώμα τους που χάνεται στις ομίχλες. Ψηλότερα πετάνε κοπάδια τα κοράκια κρώζοντας την παρουσία μας.

Από εδώ κατηφορίζουμε στο δρυοδάσος. Τη σκοτεινιά του φωτίζουν τα τρυφερά πράσινα φύλλα. Από τις άκρες τους κυλά η βροχή πάνω στα αδιάβροχά μας.

Μικρά ξέφωτα καδράρουν τα μοναστήρια που προβάλλουν μέσα από τα σύννεφα. Στη μύτη της βελόνας ισορροπεί το Ρουσάνου, πάνω σε λίθο πλατύ το Βαρλαάμ, παραπάνω το Μεγάλο Μετέωρο και χαμηλότερα ο Άγιος Νικόλαος ο Αναπαυσάς.

Ένας δαίδαλος από μονοπάτια που άνοιξαν οι δρομείς και οι αναρριχητές μπλέκονται μεταξύ τους και ποιο να ακολουθήσεις. Κόκκινα σημάδια, ταμπελάκια, άλλοτε ανηφορίζουμε και πάλι απότομα κατεβαίνουμε, σχεδόν παράλληλα με τον δρόμο που έρχεται από το Καστράκι. Ο θόρυβος των αυτοκινήτων φτάνει μέχρι εδώ.

Ακολουθούμε ένα αριστερό παρακλάδι για να φτάσουμε ως τη βάση του τεράστιου βράχου με όνομα «Άγιο Πνεύμα». Πως αλλιώς θα μπορούσε να λέγεται αυτός ο εντυπωσιακός μονόλιθος στις πλάτες του οικισμού;

Τώρα η βροχή δυνάμωσε, άνοιξαν πάλι οι ομπρέλες, ασκήσεις ισορροπίας πάνω στα βράχια. Κάποιοι ανηφορίζουν στο μονοπάτι, περισσεύει ο κόσμος στα Μετέωρα, ακόμα και μια τέτοια μέρα.

Σύντομη στάση για καφέ στο πάνω μέρος του οικισμού, μέχρι να περάσει η μπόρα και συνεχίζουμε. Στην άσφαλτο για λίγο και έπειτα ξανά σε μονοπάτι στη ρίζα των βράχων, μέχρι το σημείο εκκίνησης.

Περίεργη αλλά όμορφη Κυριακή αλήθεια.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο σύλλογός μας εύχεται στα μέλη και στους φίλους του καλή Ανάσταση. Ραντεβού στην πρώτη μεταπασχαλινή ανάβασή μας στα Άγραφα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή