Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η Παπακώστα

Θερμή υποδοχή και καλωσόρισμα επεφύλασσαν στην Τρικαλινή Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, ετεροδημότες και εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κατά την χθεσινή της επίσκεψη στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τους.

Η Βουλευτής είχε την δυνατότητα, να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νίκο Παπανικολάου, για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και την επανέναρξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα, η οποία αδιαμφισβήτητα αποτελεί μεγάλο εθνικό στοίχημα.
Ακόμη, στο προσκήνιο της συζήτησης βρέθηκε και η στελέχωση των Ναυπηγείων με νέο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα εξειδικευτεί για τον εκάστοτε τομέα, μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Εν συνεχεία, η κα. Παπακώστα αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στην Πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», συνάντησε τον Διοικητή του Πολεμικού Κλιμακίου Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Θεοδώρου, με τον οποίο συζήτησαν την σπουδαιότητα της συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με το δεδομένο της έντασης που επικρατεί στην περιοχή μας, με τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Τονίστηκε δε, ότι τα ελληνικά πολεμικά πλοία θα πρέπει να είναι συνέχεια σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες για ποσότητα και ποιότητα της ελληνικής ναυπηγίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, συνάντησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ONEX, κ. Παναγιώτη Ξενοκώστα, με τον οποίο συζητήθηκε ότι συνιστά απαραίτητη εθνική προϋπόθεση, να υπάρχει βιομηχανική υποδομή. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπου με την σπουδαία συνδρομή των εργαζομένων που άντεξαν και έκαναν υπομονή, υπάρχει η σημερινή δυνατότητα για ένα πιο ευοίωνο μέλλον με αναπτυξιακή προοπτική.

Παρατίθεται η δήλωση της Βουλευτή: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε με όραμα την βέλτιστη επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, δεδομένου και του ότι είμαστε στην τελική ευθεία να αποφασίσουμε για κρίσιμης εθνικής σημασίας προγράμματα ναυπήγησης πολεμικών πλοίων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τον Νομό Τρικάλων και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε.
Σας ευχαριστώ για την σημερινή μας συνάντηση και δεσμεύομαι να βρίσκομαι στο πλευρό σας.
Καλές Γιορτές σε όλους με Υγεία.»

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή