Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα ύψη τα ενοίκια στα Τρίκαλα!

Εδώ και κάποια χρόνια Τρίκαλα και Καλαμπάκα, μετατράπηκαν σε έναν ατελείωτο χάρτη με σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το γεγονός οδήγησε σε δραματική μείωση των σπιτιών μακροχρόνιας μίσθωσης, με τους Τρικαλινούς και Καλαμπακιώτες, να μην μπορούν να βρούνε κατοικίες για ενοικίαση εκτοξεύοντας παράλληλα τα ενοίκια στα ύψη.

Μιλώντας στο trikalanews.gr συμπολίτες μας που αναζητούν κάποιο διαμέρισμα για να νοικιάσουν μας αναφέρουν εξωφρενικές τιμές που ξεκινούν από τα 500 ευρώ για ένα τριάρι και αγγίζουν μέχρι και τα 700 ευρώ! Στην τιμή παίζει ρόλο βέβαια και η κατάσταση των σπιτιών πολλά εκ των οποίων ανακαινίσθηκαν μέσω του Εξοικονομώ καθώς και η εναλλακτική θέρμανση πέρα του φυσικού αερίου, όπως είναι το τζάκι με τη λογική ότι λειτουργεί ενισχυτικά στη θέρμανση μειώνοντας το κόστος.

Η πανδημία φαινόταν αρχικά ότι θα συγκρατούσε κάπως τις αυξήσεις όμως δεν στάθηκε αρκετή για κάτι τέτοιο. Με την πτώση του τουρισμού την προηγούμενη τριετία, και τα Airbnb διαθέσιμα σπίτια δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα με μηδενικές κρατήσεις για αρκετό διάστημα. Το αποτέλεσμα, φάνηκε στις λίστες των αγγελιών, όπου επανήλθαν προς ενοικίαση τα λεγόμενα οικογενειακά διαμερίσματα ωστόσο…επιπλωμένα με την «προίκα» του Airbnb κάτι που κράτησε σημαντικά ψηλά τα ενοίκια.

Θυμίζουμε επίσης, ότι αυτοί που είχαν καταλάβει για τα καλά τι σημαίνει βραχυχρόνια μίσθωση σε μια περιοχή, ήταν οι φοιτητές και οι γονείς τους. Τα άλλοτε μικρά διαμερίσματα που δινόταν με ελάχιστες υποδομές αλλά με υπέρογκα μισθώματα για φοιτητικές κατοικίες, άρχισαν να εκλείπουν κι αυτά μιας και οι ιδιοκτήτες τους πέρασαν από την εισοδηματική λογική στην επιχειρηματική επένδυση. Έτσι, τα μετέτρεψαν σχεδόν στο σύνολό τους, σε διαμερίσματα επιπλωμένα για ενοικίαση με την ημέρα, εξυπηρετώντας τους τουριστικούς επισκέπτες της περιοχής.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή