Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα …άκρα οι σχέσεις Κυβέρνησης- Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Βαριές εκφράσεις του Πρωθυπουργού και η σφοδρή αντίδραση της ΚΕΔΕ με φόντο τον «Κλεισθένη».
 
Σφοδρή επίθεση υπήρξε από τον Πρωθυπουργό κατά των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την σχεδόν 1 ώρα ομιλία, η μισή «αφιερώθηκε» σε μια φοβερή επίθεση εναντίων των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο υπόλοιπο μέρος στην … κομματική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές, κάνοντας και μια μικρή αναφορά για τον … «Κλεισθένη».

Ο Πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ σχολίασε πως η τακτική των Αιρετών, θυμίζει …Τουρκοκρατία με τους δημότες υπηκόους που ζητούν χάρη από τους άρχοντες, τους αγάδες και  τους μπέηδες που έταζαν τα ρουσφέτια…

Μίλησε για «διαπλεκόμενα συμφέροντα» με  βαρόνους κομματάρχες, για δημόσιο χρήμα που χάθηκε, για μνημείο της εξουσίας του ενός, για μικρή και μεγάλη διαπλοκή των εξαρτήσεων και εξυπηρετήσεων σε έναν θεσμό που κατάντησε πεδίο αναπαραγωγής του πολιτικού προσωπικού, μέσα από μικροηγεμονισμούς, διαπλοκή και ένα πέπλο αδιαφάνειας.

Επίσης, για βαθιά ασθενές και αντιδημοκρατικό καθεστώς που πρέπει να τελειώνει…

Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός πέρα των προσβλητικών χαρακτηρισμών κατά των Αιρετών, ουσιαστικά πρόσβαλε και τους δημότες που τους εκλέξανε…

Για τον Πρωθυπουργό, θεωρείται πολύ σημαντικό Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδήμαρχοι να μην ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά να μοιράζονται σε …μειοψηφίες και επίσης και να αυξηθούν οι …Κοινότητες που διοικούνται από μονοπρόσωπο και όχι από συλλογικό όργανο, «κόντρα» σε ότι πρεσβεύει ένα κόμμα που υποτίθεται είναι … Αριστερό…

΄Αξιο παρατήρησης ότι επέρριψε τις ευθύνες της εκλογικής συντριβής του 2014 για τον Δήμο Αθηναίων σε άλλους, συγκεκριμένα σε όσους τώρα έχουν φύγει από το κόμμα, ζητώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει τις «συμμαχίες» στα ψηφοδέλτια του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση…

«Ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε με τη σημερινή του ομιλία στα μέλη του κόμματος του, ότι μισεί την Αυτοδιοίκηση. Προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια. Όμως δεν μπορεί ένας θεσμός όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικές μας κοινωνίες, να είναι δέσμιοι των απωθημένων οποιουδήποτε.

Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν μας αποκάλεσε βλαχοδήμαρχους. Σήμερα μας «αναβάθμισε», χαρακτηρίζοντας μας αγάδες και εκφραστές ενός διεφθαρμένου συστήματος. Του επιστρέφουμε τις κατηγορίες» ήταν η απάντηση της ΚΕΔΕ που προσθέτει «Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε έναν Πρωθυπουργό που οφείλει να ενώνει τους Έλληνες. Αντίθετα, αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους των σημερινών κυβερνώντων.

Αλλά είναι μάταιο να αναζητείς ήθος σε πολιτικούς που υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες, προκειμένου να κλέψουν πρόσκαιρα την εξουσία. Ο κ. Πρωθυπουργός είναι προφανές ότι θέλει να διαλύσει την αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει. Προωθεί με «μπροστινό» τον κ. Σκουρλέτη ένα νομοσχέδιο,  που οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία. Θέλει να λειτουργούν  τα Δημοτικά Συμβούλια όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι Δήμοι,  να ελέγχονται ασφυκτικά από το Κεντρικό Κράτος.

Ενώ ο ίδιος λειτουργεί όπως ο λύκος της λαϊκής παροιμίας, που χαίρεται στην αναμπουμπούλα. Προφανώς δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι είναι Πρωθυπουργός μιας Ευρωπαϊκής χώρας, και όχι της Βενεζουέλας. Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί, ότι στην Ευρώπη ευημερούν τα κράτη και οι κοινωνίες που προωθούν την αποκέντρωση και την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, που επιτρέπουν στις εκλεγμένες ηγεσίες των Δήμων, να μπορούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν. Αυτό το μοντέλο είναι δημοκρατία.

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα του κ. πρωθυπουργού κρύβεται η πιο αντιδημοκρατική, καθεστωτική νοοτροπία που γνώρισε ποτέ η χώρα. Ας ψάξει ο κ. Πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης του, τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου κατεστημένου. Τους πραγματικούς υπηρέτες των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της. Αυτούς  που ξεπουλούν πίσω από κλειστές πόρτες, το όνομα της Μακεδονίας.

Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο τις προσβολές και τις ανήθικες επιθέσεις, της πιο ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα. Να γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός πως όσα εκλογικά συστήματά κι αν αλλάξει, ένα πράγμα δεν θα μπορέσει να αλλάξει: το εκλογικό αποτέλεσμα και την επερχόμενη ήττα του.

Όση λάσπη και να ρίξει, δεν θα καταφέρει να απαξιώσει την αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό που στήριξε πραγματικά τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή