Στα «μανταλάκια» οι οφειλέτες του δημοσίου

Η ενιαία λίστα  όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, βρίσκεται προ των πυλών της δημοσιοποίησής της.

Η λίστα  περιλαμβάνει φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Κάθε χρόνο, βάσει νομοθεσίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) , υποχρεούται να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μέχρι τις 20 Ιουνίου όλοι οι μεγαλο-οφειλέτες θα λάβουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποίηση ότι εφόσον δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους,  τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν.

Για φέτος, περισσότεροι από 20.000 φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, πρόκειται να δουν τα ονόματά τους αναρτημένα το δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η δημοσιοποίηση αποτελεί μέτρο πίεσης του Υπουργείου Οικονομικών προς τους οφειλέτες , προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών τους.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των χρεών προς την Εφορία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 104,3 δισ ευρώ.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή