Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα «Περτουλιώτικα» λιβάδια και στα μονοπάτια της παράδοσης

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων.
 
Για ακόμη μια χρονιά, οι απανταχού Σαρακατσαναίοι, έδωσαν το ετήσιο ραντεβού τους στα «Περτουλιώτικα» λιβάδια και πραγματοποιήθηκε το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

Υπό άστατες καιρικές συνθήκες που στάθηκαν εμπόδιο στην προσέλευση και σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στον Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο καπετάν Κώστα Γαρέφη.

Φέτος μετά από πολλά χρόνια το Αντάμωμα έγινε με ελεύθερη κατασκήνωση στον περιβάλλοντα χώρο του Ανταμώματος, όπου σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι  το γένος Έλληνες,  αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της Ελληνικής φυλής.

Στο αντάμωμα, συμμετείχε το τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα με πλήρεις στολές Μακεδονομάχων της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας, στέλνοντας μήνυμα στον απανταχού Ελληνισμό, να ξαναβρεί τον δυναμισμό του και την πίστη του, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους  θησαυρούς της παράδοσης.

Στην σημερινή ημέρα, κορύφωση του 3ήμερου ανταμώματος, μετά τον Αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, παρουσιάστηκε δρώμενο με θέμα «Ο καπετάν Κώστας Γαρέφης στα καλύβια του Καραφυλιά και ο θάνατος του».

Ακολούθησαν παιγνίδια και  χοροί από τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων, ο χορός Γερόντων και ο τρανός χορός με την συμμετοχή όλου του κόσμου.

Μεταξύ άλλων στα Περτουλιώτικα λιβάδια, παρέστη εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, δηλώνοντας πως «Η ΝΔ τιμά την ιστορία, τον πολιτισμό και τους αγώνες των Σαρακατσαναίων για την Ελλάδα».
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή