Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα …χνάρια των Λεωνίδα Καβάκου και Δημήτρη Σγούρου ο 16χρονος Ηλίας Μαστοράκης

Συγκλόνισε με την δεξιοτεχνία και την μοναδική ερμηνεία του, στο περίφημο «Ελεγειακό» Κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του Κουβανού συνθέτη Leo Brouwer, ο 16χρονος, Ηλίας Μαστοράκης, στην εμφάνιση του ως Σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη στο κατάμεστο από 1.500 θεατές, Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης.

Ήταν μια μεγάλη βραδιά για την διεθνή μουσική σκηνή, καθώς πρώτη φορά στην ιστορία της κιθάρας παγκοσμίως, ερμηνεύεται αυτό το Κοντσέρτο, από κιθαριστή, τόσο νεαρής ηλικίας.

Η περίπτωση του Ηλία Μαστοράκη, θυμίζει τους Δημήτρη Σγούρο και Λεωνίδα Καβάκο.

Είναι αριστούχος μαθητής, με απόλυτο 20, της Α΄ Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», ενώ σπούδασε κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και πήρε το

Δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο σε ηλικία μόλις 14 ετών, με Καθηγητή τον πατέρα του διεθνούς φήμης σολίστ, Βασίλη Μαστοράκη. Απέσπασε το Α΄ Βραβείο στον 36ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας «Φίλωνας», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του «Ωδείου Αθηνών» και έχει εμφανισθεί πολλές φορές στην Ελληνική Τηλεόραση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Ηλία Μαστοράκη, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιο Γκόλγκαρη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή