Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα …χωράφια του Κώστα Μαράβα ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ζήτησαν την στήριξη και της …πόλης οι επαγγελματίες του ορεινού όγκου της Πύλης.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου είχε το 5μελές Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών ορεινού όγκου Νομού Τρικάλων «Ξένιος Ζεύς».

Οι επιχειρηματίες, εξέθεσαν στον Δήμαρχο απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω της ορθής και πολυεπίπεδης διαχείρισης της βιοποικιλότητας.

Παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο η μελέτη που έγινε πρόσφατα από την Κοιν.Σ.Επ «Μονοπάτια της Ελλάδας» η οποία θα κατατεθεί σύντομα και σε όλους τους αρμόδιους Φορείς και στην οποία τονίζεται η ανάγκη διασύνδεσης της περιοχής του ορεινού όγκου με την Πύλη, με τον γειτονικό ορεινό όγκο στα Στουρναρέικα και με την «ναυαρχίδα» του τουρισμού της περιοχής τα Μετέωρα.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να αναδειχθεί ο Κόζιακας σαν το βουνό του Ασκληπιού που κάτω από αυτό το όνομα μπορεί να στηθεί και το brand name του όλου πονήματος, όπου σημαντικό ρόλο θα παίξει όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το «Μουσείο Ασκληπιού» που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Τρικκαίων στο πρώην Δημαρχείο Κόζιακα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή