Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα μονοπάτια του 5G στα Τρίκαλα

Η πρώτη πόλη της Ελλάδας που αποκτά την συγκεκριμένη και αμφιλεγόμενη τεχνολογία.

Ο Δήμος Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας με τεχνολογία 5G καθώς παρουσία Εκπρόσωπων εταιρειών που μετέχουν στο πρόγραμμα «Smart Trikala», η e-trikala υπέγραψε με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την προγραμματική συμφωνία, προκειμένου σε 4 μήνες να υλοποιηθούν όλα τα σχετικά έργα.
Η συμφωνία προβλέπει «έξυπνη στάθμευση», «έξυπνο φωτισμό», «ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο», «συλλογή και ανάλυση δεδομένων» και «λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων».

Η τεχνολογία 5G θεωρείται παγκοσμίως ως το «τέλειο φακέλωμα» των πολιτών, καθώς ουσιαστικά συλλέγει και αναλύει προσωπικά δεδομένα και της παραμικρής κίνησης των πολιτών…

Ωστόσο αυτές οι παγκόσμιες αντιδράσεις δεν προβληματίζουν την Δημοτική Αρχή Τρικάλων, καθώς ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υποδεχόμενος τον Γ. Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, χαρακτήρισε την τεχνολογία 5G ως την …λεωφόρο για να περάσει το …όχημα του «΄Ιντερνετ των αντικειμένων» και πρόσθεσε «κοιτάμε στο μέλλον, προετοιμαζόμαστε για αυτό».

«Αυτή η τεχνολογία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας και βεβαίως τον τρόπο που επικοινωνούμε», σχολίασε ο κ. Μαγκλάρας που ευχήθηκε να ακολουθήσουν και οι άλλοι Δήμοι της χώρας τον Δήμο Τρικκαίων στην τεχνολογία 5G.

Ταυτόχρονα στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Μαγκλάρας, ξεναγήθηκε στο «Smart Trikala» και συγκεκριμένα στην εφαρμογή … smartfarming του Δήμου που ετοιμάζεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ασκληπιός» για την παραγωγή φαρμακευτικών φυτών, όπου  με την βοήθεια υπολογιστή μεγαλώνουν φυτά.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή