Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα ορεινά της Πιαλείας για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ή πρώτη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πεζοπορίας και Ορειβασίας Πιαλείας στην θέση "Κόλιακας" Πιαλείας.
Σε ένα ειδυλλιακό  σημείο όπου από την βόρεια πλευρά φαίνεται όλη η Πιαλεία με το υπέροχο βουνό όπου όλα του τα χρόνια ο Ασκληπιός μάζευε τα βότανα και από την άλλη πλευρά σε θέα ο Τρικαλινός κάμπος.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού Πάπα Φώτης Κωστούλας ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα για τον Σύλλογο και εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Καπέλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τούς παρευρισκόμενους για την πολύ μεγάλη συμμετοχή και παρουσία τους στο Σύλλογο αναφέρθηκε στον σκοπό τού Συλλόγου που έχει να κάνει με τον ορεινό όγκο του χωριού και προπάντων με τον μεγαλύτερο γιατρό της αρχαιότητας τον Ασκληπιό ο οποίος για όλα του τα χρόνια μάζευε τα βότανα από την Αρχαία Πιάλεια και τα κατέβαζε στην Τρίκκη,
«Θα πρέπει όλα αυτά τα μονοπάτια να τα "κατακτήσουμε"  και θα πρέπει να δώσουν όλοι μαζί οι φορείς του χωριού σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν την διαστρέβλωση της ιστορίας του Ασκληπιού» ανέφερε ο κ. Καπέλος.
Το φλουρί της πίτας αντιστοιχούσε σε δύο δώρα 
Το πρώτο σε μία διανυκτέρευση 4 ατόμων στο παραδοσιακό σπίτι «Μανώλιες» πού βρίσκεται στο Πήλιο το οποίο κέρδισε ο Κώστας Ντάκος και το 2ο σε σεσουάρ που  κέρδισε ο Αναστάσιος Οικονόμου .
Από τον σύλλογο προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους σουβλάκια,  λουκάνικα, κρασί, τσίπουρο και αναψυκτικά .
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Μπακάλης και Δημήτρης Καλαντζής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πιαλείας Νικόλαος Λεμονάς, οι Πρόεδροι Συλλόγων Γυναικών Πιαλείας Φανή Υφαντή, Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος και πολλοί άλλοι Εκπρόσωποι Συλλόγων του χωριού.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή