Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ειδήσεις

Στα Τρίκαλα το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

«Εδώ ψηφιακός ραδιοφωνικός  σταθμός …συντονιστείτε  στο European School Radio».
Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί το 5ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου με συμμετοχή και παρουσία 40 σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 6o  Γενικό Λύκειο με την αμέριστη συμπαράσταση των συνδιοργανωτών του,  εκπονεί  το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου από 15 έως 17 Μαρτίου.

Στην συνδιοργάνωση  συμμετέχουν  σχολεία της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο  της Ελλάδας, της Κύπρου, της ομογένειας, αλλά και των άλλων σχολικών μονάδων διεθνώς, που δηλώνουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μαθητικού Ραδιοφώνου.
Ως σχολεία συνεργαζόμενα από Νομό Τρικάλων συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο  , το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν ποικίλες δραστηριότητες,  εργαστήρια δημοσιογραφίας, ραδιοφωνικές εκπομπές, ψηφιακές παραγωγές  πολιτισμού της τοπικής υλικής και άυλης  παράδοσης των συμμετεχόντων σχολείων, δραστηριότητες οι οποίες θα κορυφωθούν με την βράβευση  του Μαθητικού ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού στην επίσημη τελετή   στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων την Παρασκευή 16 Μαρτίου με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται και από ημερίδα, το Σάββατο 17 Μαρτίου με θέμα «Το NEStOR  δίπλα στο Ευρωπαϊκό σχολείο του αύριο» με ομιλητές τον Γ. Κουρουπέτρογλου Διευθυντή εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Γ. Πλειό Καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Β. Σολιόπουλο Δημοσιογράφο, Συντονιστή εκ μέρους του ΕΣΗΕΜ-Θ, την Σ. Παπαδημητρίου Προϊσταμένη εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ, από τον Β. Δαγδιλέλη Καθηγητή στο Τμήμα εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από την συμμετοχή της Μουσικής Σχολής «Νατάσας Παπαστάθη».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή