Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: Τα είδαμε τα κορίτσια στην παρέλαση με την ιδιότυπη βάδιση, σαν ξεκούρδιστα στρατιωτάκια και με ανάλογες χειρονομίες . Οι ίδιες μίλησαν για ‘’καλλιτεχνική  παρέμβαση’’ με σκοπό να καταθέσουν την αντιμιλιταριστική άποψή τους .

Την συνέχεια την βιώσαμε στις συγκρούσεις των πολιτικών στα παράθυρα των τηλεοράσεων .  ΟΙ ‘’υπερπατριώτες’’ μίλησαν για τον  εξευτελισμό και την απαξίωση των ιερών και οσίων της πατρίδας  και  το μόνο που δεν ζήτησαν είναι η εκτέλεση των κοριτσιών για έσχατη προδοσία. Και οι άλλοι οι λεγόμενοι προοδευτικοί, υποστήριξαν το δικαίωμα της ελευθερίας  στην έκφραση και στην άποψη.

Τελικά οι πατέρες του έθνους δεν χάνουν ευκαιρία για να καταθέσουν  πατριωτισμό , προοδευτικότητα, εθνολαγνεία, η ριζοσπαστισμό  πατριδοκαπηλία  ,  κουνώντας ο ένας το δάκτυλο στον άλλο.

Μην ξαφνιάζεστε από την υποκρισία τους. Είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν την Βουλή κάτι ανάμεσα σε τσίρκο και χοιροστάσιο. Και αν δεν με πιστεύετε, ανοίξτε την τηλεόρασή σας.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.  Ανήμερα της εθνικής εορτής, θέλησε να μας μιλήσει με την μορφή εθνικού διαγγέλματος ο πρώην πρωθυπουργός στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Μας ενημέρωσε μέσα στα άλλα  ότι  θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό, για τον απροκάλυπτο τουρκικό κίνδυνο και την αναξιόπιστη συμπεριφορά των  ΗΠΑ. Ο λόγος του είχε σκοπό την νουθεσία και τον εθνικό συναγερμό.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε υποσχεθεί την επανίδρυση του κράτους και την εξαφάνιση των πολιτικών νταβατζίδων, και όταν αποχώρησε, άφησε όλα τα εθνικά μέτωπα ανοιχτά και το εξωτερικό χρέος της χώρας να έχει πιάσει ταβάνι.  Αφήνοντας  συγχρόνως  και την πόρτα της πτώχευσης, ολάνοιχτη.
Το όνομα αυτού, Κωνσταντίνος Καραμανλής,  ο νεότερος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε μετά από λίγο καιρό εκείνος που με την παρέα του, είπε να ρίξει την φαλιρισμένη    πατρίδα στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά τάρταρα για πειραματικούς αλλά και θεραπευτικούς λόγους.

Για όλα αυτά ο λαός τον αντάμειψε στέλνοντας τον στην βουλή και μάλιστα ως αρχηγός κόμματος.
το όνομα αυτού, Γιάνης Βαρουφάκης

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ: Βίοι μη παράλληλοι.

Α.  Ετών 47.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Ναβάρας. Τρία μεταπτυχιακά στο ελεύθερο πανεπιστήμιο Βρυξελλών . Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: 1) Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  2) Υπήρξε προσωπάρχης του ύπατου εκπροσώπου του ΟΗΕ στη Βοσνία.  3) Εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων.  4)Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος της εκτελεστικής επιτροπής του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας.  5)Υπήρξε για ένα διάστημα καθηγητής πανεπιστημίου με αντικείμενο τα οικονομικά.
ΓΛΩΣΣΕΣ: Ισπανικά(μητρική), Αγγλικά (άψογα), Γαλλικά (άψογα).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ:  5  χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον δήμο της Μαδρίτης. Βουλευτής  και κατόπιν γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού και Εργατικού Κόμματος  Ισπανίας και σήμερα πρωθυπουργός της Ισπανίας.
Το όνομα αυτού: Σάντεθ Πέδρο.

Β.  Ηλικία 45 ετών .
ΣΠΟΥΔΕΣ: Πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ. Μεταπτυχιακό στη πολεοδομία- χωροταξία.
ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ: Ως  πολιτικός μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα, στον κατασκευαστικό κλάδο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Φοιτητικός συνδικαλισμός, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων για μία θητεία , αρχηγός κόμματος, και πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2015-2019.
Σήμερα, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
ΓΛΩΣΣΕΣ: Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (μετρίως).
Το όνομα αυτού , Αλέξης Τσίπρας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Συγκρίσεις που σε οδηγούν κατευθείαν στην μελαγχολία.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ .Περί οικογενειοκρατίας, ο λόγος.

Α.
1. Κων/νος Καραμανλής – ο προπάτορας : Διετέλεσε : Αρχηγός κόμματος, Βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός.

2.Αχιλλέας Καραμανλής – Αδελφός του προηγούμενου. Διετέλεσε: Βουλευτής και  υπουργός.

3. Κώστας Καραμανλής. Ανεψιός των προηγουμένων. Διετέλεσε: Αρχηγός κόμματος,  Βουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός. Σήμερα  παραμένει βουλευτής.

4. Κ. Καραμανλής του Αχιλλέα – Γιός του δευτέρου. Διετέλεσε: Βουλευτής. Σήμερα είναι υπουργός.

Β.
1) Γεώργιος Παπανδρέου  ο προπάτορας. Διετέλεσε: Αρχηγός κόμματος,  Βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός.

2)Ανδρέας Παπανδρέου γιός του προηγουμένου. Διετέλεσε: Αρχηγός κόμματος ,  Βουλευτής, υπουργός ,πρωθυπουργός.

3)Γεώργιος  Παπανδρέου του Ανδρέα. Γιος του προηγουμένου. Διετέλεσε: Αρχηγός κόμματος, βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός. Σήμερα: Βουλευτής.

4)Νίκος Παπανδρέου. Επίσης  γιος του Ανδρέα. Πολιτευτής .

Γ.
1) Κων/νος Μητσοτάκης  ο προπάτορας.
Διετέλεσε: Αρχηγός κόμματος, βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός.

2)Ντόρα Μητσοτάκη- Μπακογιάννη. Κόρη του προηγουμένου. Διετέλεσε: Βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος Αθηναίων. Σήμερα,  βουλευτής.

3)Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιος του πρώτου, αδελφός της δεύτερης. Διετέλεσε: Βουλευτής, υπουργός και σήμερα είναι πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος.

4) Κωνσταντίνος Μπακογιάννης . Γιος της Ντόρας Μπακογιάννη- Μητσοτάκη .Διετέλεσε Δήμαρχος Καρπενησίου, περιφερειάρχης και σήμερα είναι δήμαρχος Αθηναίων.

Τέτοιον πατερναλισμό  και τέτοια οικογενειοκρατία ούτε στα Εμιράτα και στις Υποσαχάριες δικτατορίες δεν θα βρεις.

Οι μόνοι που ξέφυγαν από τον κατάλογο , είναι ο Κ. Σημίτης, ο Α. Σαμαράς και ο Α. Τσίπρας.

Αν η χώρα είναι σήμερα νεοαποικία και εξαρτημένη , μην εξαιρέσετε κανέναν  από τους παραπάνω.  Ολοι τους είναι συνυπεύθυνοι για το διαχρονικό χάλι μας.

Και για να έλθουμε στο τώρα, κανείς από όλους αυτούς  δεν κατάλαβε η δεν ήθελε να καταλάβει τι γίνονταν  στα βαθιά νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Φαίνεται πως είχαν μάθει να ψαρεύουν στα ρηχά και θολά της επιβίωσης τους και  της μικρότητά τους, και άφησαν την χώρα αδύναμη και απροστάτευτη.

Και όλα αυτά με την ψήφο μας.

Τελικά ο μακαρίτης και θυμόσοφος Χάρυ Κλυν είχε δίκαιο:

«Μεγάλε, αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα, να πούμε!»

[email protected]

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή