Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στάδιο-κόσμημα ετοιμάζεται στους Σοφάδες

Ολοκληρώνεται το υπερσύγχρονο σύστημα άρδευσης, τοποθετείται νέος χλοοτάπητας και ακολούθως μπαίνει και ταρτάν

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και την εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος άρδευσης στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Σοφάδων, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κοντοβά, προχώρησε σε αυτοψία των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο.

Ήδη, ειδικά μηχανήματα αφαίρεσαν το παλιό χόρτο προκειμένου να τοποθετηθεί το σύστημα άρδευσης πολλαπλών γραμμών.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο σύστημα ποτίσματος που θα καλύπτει το 100% του αγωνιστικό χώρου και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας υψηλών προδιαγραφών.

Να σημειωθεί ότι η «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΔΚ ΣΟΦΑΔΩΝ» ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00 ευρώ πέραν της άρδευσης.

Στις  εργασίες που ολοκληρώθηκαν ή θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις αναλυτικές προμετρήσεις της μελέτης προβλέπονταν μεταξύ άλλων

 -Αφαίρεση του παλιού χλοοτάπητα μαζί με 15-20 εκ. χώματος.

-Προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου υποστρώματος με αναλογία πάνω  από 80% άμμο.  Προμήθεια, μεταφορά επί τόπου και ομοιόμορφη διάστρωση εμπλουτισμένης  τύρφης, περλίτη, χούμου και την ενσωμάτωσή τους στο έδαφος με σταυρωτό φρεζάρισμα σε βάθος 10-12 cm.

-Τελική διαμόρφωση με laser, για να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια με  τις κλίσεις. 

-Απολύμανση του εδάφους με μυκητοκτόνο σκεύασμα.

-Λίπανσή του με επιφανειακό ή υδατοδιαλυτό μικτό λίπασμα με ιχνοστοιχεία.

Μπαίνει και ταρτάν

Σύντομα όμως το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων θα διαθέτει αγωνιστικό χώρο – κόσμημα καθώς στην επόμενη φάση θα τοποθετηθεί ταρτάν αλλά και νέα περίφραξη. Πρόκειται για ένα έργο, η χρηματοδότηση του οποίου είναι εξασφαλισμένη και οι διαδικασίες ήδη βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο της δημοπράτησης.  Έτσι, μέσα σε λίγους μήνες η πόλη των Σοφάδων θα διαθέτει το κορυφαίο στάδιο από πλευράς αγωνιστικού χώρου στην ΠΕ Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

Αναφερόμενος στις εργασίες ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:

“Η Δημοτική αρχή, παρά τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, συνεχίζει τον σχεδιασμό της για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών. Στηρίζουμε  έμπρακτα τον αθλητισμό και προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις βελτίωσης 

Επιθυμούμε το καλύτερο -και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο- τόσο από πλευράς άνεσης όσο και από πλευράς ασφάλειας των αθλητών και κάθε αθλούμενου συνδημότη μας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων, σε συνδυασμό και με προηγούμενες εργασίες στο χώρο του σταδίου, το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων αναβαθμίζεται και θα αποτελεί κόσμημα για τον αθλητισμό της περιοχής μας και όχι μόνο.»

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή