Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σταϊκούρας- Χατζηδάκης: Μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο

Μία δέσμη μέτρων που θα ανακουφίσουν την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα ανακοινώθηκε σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναστολές πληρωμής φόρων, μειώσεις ενοικίων, προσωρινές αναστολές συμβάσεων εργασίας και πλήθος άλλων ευνοϊκών παρεμβάσεων ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε για τον Απρίλιο μια νέα δέσμη παρεμβάσεων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με την ενεργοποίηση πρόσθετων εργαλείων στήριξης, όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, το χρηματοδοτικό εργαλείο κάλυψης παγίων δαπανών και το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» για τις επιχειρήσεις.

«Το συνολικό κόστος των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ανέργων, των κλάδων που πλήττονται, και του Εθνικού συστήματος Υγείας, αναμένεται να υπερβεί τα 14 δισ. ευρώ για το 2021, περίπου διπλάσιο από τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού», ανέφερε και προσέθεσε πως «η χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων, συνολικού ύψους 38 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2021, στηρίζεται, κυρίως, στη διορατική, ορθολογική και συνετή χρήση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή