Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σταϊκούρας: Έρχεται μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές

Οι επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου εξαιτίας του κορονοϊου αλλά παραμένουν ανοιχτές μπαίνουν στο ευεργετικό μέτρο των μειωμένων ενοικίων κατά 40% ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Θα έρθει, μάλιστα, άμεσα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το θέμα όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόνοια και για τα ενοίκια των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά παραμένουν ανοικτές και θα εφαρμοστεί και εκεί η μείωση ενοικίου κατά 40%. «Είμαστε κάθε εβδομάδα εδώ για να αντιμετωπίζουμε θέματα και για να ελαφρύνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό», είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε, ακόμα ότι θα υπάρξει επιπλέον πρόνοια για τους ανέργους καθώς ναι μεν έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά.

Μιλώντας για το αυριανό Eurogroup είπε ότι οι ΥΠΟΙΚ των ευρωπαϊκών κρατών πήραν τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά το πρόβλημα που υπάρχει είναι ταμειακό και αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Αναφέρθηκε και για το κορονο-ομόλογο λέγοντας ότι η ιδέα της έκδοσής του δεν είναι νεκρή και βρίσκεται στο τραπέζι. «Υπάρχουν προτάσεις για αμοιβαιοποίηση του χρέους, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα εργαλείο που θα βοηθήσει χώρες που πλήττονται από την κρίση και στην ουσία θα είναι ένα ταμείο αλληλεγγύης».

«Έχουμε πάρει περισσότερα μέτρα στήριξης από άλλες χώρες που πλήττονται», είπε ο κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση κρατάει καύσιμα και για την επόμενη ημέρα, καθώς δεν θέλει από τώρα να χρησιμοποιήσει τα 20 δισ. ευρώ των διαθεσίμων που έχουν ως διαθέσιμα οι φορείς της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και στην κεντρική τράπεζα.

Ο υπουργός προανήγγειλε εκ νέου ρυθμίσεις μετά την έξοδο από την κρίση, για τις οφειλές των φορολογουμένων που σήμερα έχουν ανασταλεί, λέγοντας ότι «δεν θα έχουμε απαίτηση να έρθουν την πρώτη ημέρα και να πληρώσουν με τη μία όλες τις συσσωρευμένες οφειλές ενός τριμήνου». Παράλληλα, «φωτογράφισε» παράταση για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, λέγοντας ότι η κατάλληλη πρωτοβουλία θα ληφθεί στον κατάλληλο χρόνο. Σχετικά με τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τις δόσεις, είπε ότι «αξιολογούμε το ζήτημα, για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν τους πολίτες», ενώ επανέλαβε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τέλος, σχετικά με το πακέτο των μέτρων που παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει πολύ περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα από την Ισπανία, το Βέλγιο, ή τη Γαλλία. Αν προσμετρηθούν τα 12 δισ. ευρώ που είναι το κόστος της αναστολής πληρωμών φόρων και εισφορών, το συνολικό πακέτο ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ, όταν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 20 δισ. ευρώ. Και έκανε λόγο για κίνδυνο, έτσι, επιστροφής σε νέες περιπέτειες.

NEWSIT

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή