«Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες» παραγγέλνει στην Τουρκία ο Δένδιας

Με τον Τούρκο πρέσβη συναντήθηκε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου του επισήμανε την ανάγκη να σταματήσουν οι γείτονες τις προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), γινόταν για ακόμη μια φορά αναφορά σε «παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά της “τουρκικής μειονότητας”» της Θράκης από πλευράς της Ελλάδας αλλά και «απάνθρωπες πρακτικές σε βάρος των αιτούντων άσυλο.

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έρχονται ενώ ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, στις 11:29, υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του συμπλέγματος των Φούρνων, στα 20.500 πόδια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, στις 11:30, δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 13.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή