Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣτΕ: Απόρριψη προσφυγών γονέων και εκπαιδευτικών κατά των self test

Αίτηση αναστολής είχαν καταθέσει 50 γονείς μαθητών μαζί με εκπαιδευτικούς, ζητώντας από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ανασταλεί η από 18-5-2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές, μαθήτριες, καθώς και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην αίτησή τους, υποστηρίζουν ότι η επιβολή του υποχρεωτικού self test επ’ απειλή της μη δυνατότητας να παρακολουθούν οι μαθητές τα μαθήματά τους, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στους μαθητές.

Ωστόσο, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλαν γονείς και εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι: «Το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

Εν συνεχεία, ως απαράδεκτος χαρακτηρίστηκε ο ισχυρισμός των εκπαιδευτικών, ότι θα προκληθεί οικονομική ζημία σε βάρος τους από την περικοπή των αποδοχών όσων αρνούνται τα self test, με αποτέλεσμα, να απορριφθεί κι αυτός από τους Συμβούλους Επικρατείας.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή