ΣτΕ: Συζήτηση για το τί θα γίνει με το μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία

   Μέσω της σύγκρουσης των δύο ‘’συμβολικών συμπάντων’’ το θέμα περί θεμιτής ή αθέμιτης  υιοθέτησης του μαθήματος των θρησκευτικών ή άλλης θρησκευτικής δραστηριότητας στα σχολεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρησή του καθώς ενδέχεται να προσβάλλει την ποιότητα της πολιτικής κουλτούρας της χώρας μας εγείροντας ποικίλες αντιδράσεις.  
 

  Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε τελικά το αίτημα της Ένωσης Αθέων να μείνουν εκτός της αίθουσας της Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι θρησκευτικές εικόνες, όσο συζητούνται οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών.

   Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος, ανακοίνωσε ότι με παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου απερρίφθη, κατά πλειοψηφία 24 υπέρ έναντι 6 κατά, το αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε γονέων.

   Στη συνέχεια, ξεκίνησε η συζήτηση επί των αιτήσεων ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία όλων των βαθμίδων, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την πρωινή προσευχή και άλλα ζητήματα που αφορούν στην θρησκεία εντός των σχολείων.

   Κατά την ακροαματική διαδικασία από τους δικηγόρους όλων των πλευρών, αναπτύχθηκαν οι θέσεις τους, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στην Παραβίαση του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στη μη πρόβλεψη απαλλαγής των μαθητών από τον Εκκλησιασμό.

   Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των σχετικών υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης». Να σημειωθεί ότι το παρόν στη δικαστική αίθουσα έδωσε το Jason-Αντιγόνη, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή