Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη δίνη της ηλεκτρονικής απάτης οι Τρικαλινοί

Το διαδίκτυο ο τόπος αμέτρητων εξαπατήσεων από κυβερνοεγκληματίες

Σε βρίσκουν όπου κι αν είσαι, απειλείσαι από οπουδήποτε, κινδυνεύεις οποτεδήποτε… Πάνω κάτω αυτός είναι κορμός του ζητήματος των λεγόμενων κυβερνοεγκληματιών που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανοίξει την ακτίνα δράσης του σε σημείο που οι πολίτες αισθάνονται ανά πάσα στιγμή τρωτοί και εν κινδύνω.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, εδώ και καιρό οι καταγγελίες Τρικαλινών για απάτες μέσω του διαδικτύου ή απάτες που στηρίζονται στην ηλεκτρονική επικοινωνία και συναλλαγές, έχουν αυξηθεί. Επιθέσεις σε ιδιώτες μέχρι και επιθέσεις ενάντια οργανισμών, με οικονομικό ή ότι άλλο όφελος, δείχνουν ότι το διαδικτυακό σύστημα είναι διάτρητο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η περίπτωση των social media δε, έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα διαδεδομένη. Όπως για παράδειγμα αυτό που μας έστειλε αναγνώστης. Σε μήνυμα του social media που χρησιμοποιεί, είναι φανερό ότι κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλουν άγνωστο γιατί.

Ακολουθούν 10 βασικές συμβουλές για την προστασία σας:

  • Για κάθε σημαντικό λογαριασμό σας φροντίζετε να χρησιμοποιείτε πάντα μεγάλους και μοναδικούς κωδικούς, αποτελούμενους από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα.

 

  • Μην αποστέλλεται τους κωδικούς σας με email και μην τους μοιράζεστε με τρίτους.

 

  • Βάζετε password recovery options και κρατάτε τα ενημερωμένα.

 

  • Αποφύγετε οτιδήποτε ύποπτο. Μην απαντάτε σε περίεργα emails και μηνύματα και μη συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (προσωπικές πληροφορίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς κ.ο.κ.) σε όλες τις ιστοσελίδες που σου το ζητούν.

 

  • Να αναφέρετε το παράνομο και καταχρηστικό περιεχόμενο που συναντάτε.

 

  • Ελέγχετε συχνά τις ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας σας και καθόρισε πώς και με ποιους θέλετε να μοιράζεστε το περιεχόμενο σας.

 

  • Λαμβάνετε υπόψιν τη διαδικτυακή σας εικόνα, σκεπτόμενος πάντα καλά πριν από τη δημοσίευση ντροπιαστικού ή ακατάλληλου περιεχομένου.

 

  • Φροντίζετε να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα και τον browser σας ενημερωμένα.

 

  • Κατά την εγκατάσταση, εξασφαλίζετε πάντοτε ότι οι πηγές σας είναι αξιόπιστες.

 

«Προσέχετε πού κάνετε sign in»

Αν η διεύθυνση σας ξεκινά από https://, τα δεδομένα σας προστατεύονται καλύτερα.

 

  • Κλειδώσετε πάντα την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone σου μετά τη χρήση ή επίλεξε να κλειδώνει αυτόματα.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή