Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη δωρεά Εφοπλιστών στηρίζεται η βελτίωση των Ειδικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Πότε ξεκινούν τα έργα στο κτήριο και τι προβλέπουν

Τα ειδικά σχολεία των Τρικάλων στεγάζονται σε ένα κτήριο στις Καρυές. Στο ίδιο κτήριο αλλά σε διαφορετικούς ορόφους λειτουργούν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, γεγονός που σίγουρα δεν βοηθάει στο εκπαιδευτικό έργο ενώ η αναβάθμισή του κρίνεται επιτακτική.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr, ο Βασίλης Τσιούτσιας, εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων για την Αναπηρία, η Ένωση Εφοπλιστών ανέλαβε στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς για την αποκατάσταση σχολείων της περιοχής να αναβαθμίσει κτηριακά τα σχολεία και να παραδώσει μια σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα όπου καθημερινά θα μπορούν να δραστηριοποιούνται με ασφάλεια οι μαθητές και μαθήτριές της.

Ήδη, όπως είπε ο κ. Τσιούτσιας, έχει αναδειχθεί ανάδοχος ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε μια θετική συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων. Συνεπώς, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει με το που ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά ώστε το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρωθεί. Σε περίπτωση που οι παρεμβάσεις δεν ολοκληρωθούν με τη νέα σχολική χρονιά, υπάρχει ήδη πρόβλεψη για το που θα φιλοξενηθούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος βέβαια είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος τονίζοντας ότι η αλλαγή του χώρου αναμένεται να συμβάλει στη θετική ενεργοποίηση των παιδιών αλλά και σε ένα περιβάλλον που θα μπορούν να εκφράζονται και να δέχονται θετικά ερεθίσματα. Μάλιστα, επιχειρείται και η δημιουργία γηπέδου Μπότσια, ένα άθλημα φιλικό για κάθε άτομο με αναπηρία.

Το θέμα εξάλλου είχε συζητηθεί και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων με αφορμή το περιστατικό που είχε αναδείξει το Trikalanews.gr, κατά το οποίο εκπαιδευτικός οδηγήθηκε στο χειρουργείο μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από μαθητή του ΕΕΕΕΚ. Το ζήτημα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης. Πέρα από το κτηριακό που θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και για το οποίο τοποθετήθηκε ο κ. Τσιούτσιας, σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος, πρόκειται για μια αρμοδιότητα του Υπουργείου και όχι του Δήμου Τρικκαίων. Ωστόσο, επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα κοκ, ώστε και σε αυτή την κατεύθυνση να ενισχυθεί η πολύτιμη προσπάθεια συμπερίληψης στην κοινωνία των παιδιών αυτών το έργο των δασκάλων τους.

Όπως επισημάνθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το περιστατικό δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται προβλεπόμενο δεδομένης της σοβαρότητας που είχε. Στη σύγχρονη εποχή, γνωρίζοντας όλες τις παραμέτρους της ειδικής εκπαίδευσης, η στελέχωση με επαρκή εκπαιδευτικό προσωπικό, η σημασία της κτηριακής υποδομής, τα πλήρη εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα μπορούν να διασφαλίσουν όχι μόνο μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την ομαλή κοινωνικοποίηση όλων των πολιτών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή