Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη φυλακή για ασέλγεια σε ανήλικη σε χωριό των Τρικάλων

 

Ένοχος συνταξιούχος εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου– Ποινή κάθειρξης και στη μητέρα του παιδιού

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες ο 64χρονος πρώην εκπαιδευτικός και μια 54χρονη γυναίκα μετά την ποινή κάθειρξης 7 ετών που επέβαλλε σε αμφοτέρους το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 65χρονο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και ένοχη την 54χρονη μητέρα της εν λόγω κοπέλας για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη.

Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την κατάθεση της, ενήλικης σήμερα, παθούσας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2007 σε σχολική μονάδα χωριού της Περιφέρειας Τρικάλων. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την παθούσα, την κακοποίησε για πρώτη φορά σεξουαλικά στο σχολείο όταν ήταν μαθήτρια πέμπτης δημοτικού. Η κακοποίηση συνεχίστηκε στο σπίτι του κατηγορουμένου όπου την πήγαινε η μητέρα της για να της κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ο δάσκαλος.

Η κοπέλα, μετά την κακοποίηση στο σπίτι του κατηγορουμένου, εξομολογήθηκε το περιστατικό σε μέλη της οικογένειας της τα οποία ωστόσο δεν πήγαν στην αστυνομία και στις εισαγγελικές αρχές, με την υπόθεση να παραμένει «θαμμένη» μέχρι το 2020, όταν η αδερφή της κοπέλας εξομολογήθηκε σε μια κοινωνική λειτουργό ότι η μητέρα «μας πουλούσε στον δάσκαλο».

Στη συνέχεια, και με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού, η υπόθεση πήρε τη νομική οδό και πρωτοδίκως, τον περασμένο Μάιο, οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 8 ετών

Σήμερα, στην απολογία του, ο 64χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατέθεσε πως η υπόθεση ενορχηστρώθηκε από την οικογένεια της παθούσας επειδή δεν συμπαθούσαν τη μητέρα τους αλλά και για να αποκομίσουν κάποιο οικονομικό όφελος. Τις κατηγορίες αρνήθηκε και η 54χρονη η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο πως είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγο της και ότι πήγαινε για ελάχιστα λεπτά τα παιδιά στον δάσκαλό προκειμένου να τα βοηθήσει στα μαθήματα.

Το δικαστήριο τελικά κήρυξε ένοχους τους κατηγορούμενους κατά πλειοψηφία – μειοψήφισε ένας ένορκος που πρότεινε την αθώωση τους λόγω αμφιβολιών – και επέβαλλε σε αμφότερους ποινή κάθειρξης 7 ετών. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κατά πλειοψηφία 4-3.

Από larissanet.gr

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή