Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη «Σχεδία» η πόλη της Καρδίτσας ως το «Ελληνικό Άμστερνταμ»

Αφιέρωμα του περιοδικού  στους φιλικούς τρόπους μετακίνησης που χρησιμοποιούν οι Καρδιτσιώτες.

Σημαντική η αναφορά του περιοδικού «Σχεδία» στην πόλη της Καρδίτσας.

Σε αφιέρωμα του περιοδικού σε  Ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν υιοθετήσει φιλικούς προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο τρόπους μετακίνησης, περιλαμβάνεται και η Καρδίτσα.

Με ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές για την πόλη  και το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, το περιοδικό αναδεικνύει την Καρδίτσα και τις πρακτικές που αναπτύσσουμε για τις μετακινήσεις μας.

Να σημειωθεί ότι το περιοδικό «Σχεδία»,  κυκλοφορεί κυρίως σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και στηρίζει αστέγους.

Με αφορμή το δημοσίευμα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μιλήσαμε για την ανάγκη της εξωστρέφειας, την ανάγκη ανάδειξης και προβολής της πόλης. Μιλήσαμε για την ανάγκη της συνετής αλλά όχι μίζερης διαχείρισης. Στο πλαίσιο αυτό προβάλλουμε την Καρδίτσα, τον τόπο μας, τον τόπο που γεννηθήκαμε, που ζούμε και που αγαπάμε. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε, αφήνοντας στην άκρη τη μιζέρια, τον ψεύτικο καθωσπρεπισμό και τις εγωπαθείς αντιλήψεις. Με σταθερά βήματα προχωράμε για να φτιάξουμε την πόλη που αξίζει να ζεις, την πόλη που ζεις από επιλογή».

Το δημοσίευμα που περιλαμβάνεται στο τεύχος  του Απριλίου αναφέρει για την Καρδίτσα: “Αλήθεια, τι συμβαίνει στη θεσσαλική πόλη, που διεκδικεί μάλλον επάξια τον τίτλο του «Άμστερνταμ της Ελλάδας;» «Από τούτη τη χρονιά, ο δήμος μας μειώνει κατά 20% τα δημοτικά τέλη σε εκείνες τις επιχειρήσεις που προωθούν μηνύματα βιώσιμης κινητικότητας ή χρησιμοποιούν ποδήλατα (είτε φορτίου είτε απλά) για τις μεταφορές των εμπορευμάτων τους, κάτι που κάνουν επιχειρήσεις καφέ για να διανείμουν τα προϊόντα τους, σουπερμάρκετ, ακόμη και  ιχθυοπωλεία. Ταυτόχρονα, χορηγείται μία ημέρα επιπλέον άδειας στους υπαλλήλους του δήμου που χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους προς και από την εργασία  τους, ενώ, από το 2013, η πόλη διαθέτει και ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων. Είναι διαθέσιμο στους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες και λειτουργεί με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας easybike, που ο ενδιαφερόμενος προμηθεύεται από το δήμο. Επιπλέον, στον ιστότοπο του δήμου εγκαταστάθηκε μία πρωτοποριακή εφαρμογή συνεπιβατισμού, με την οποία οι κάτοικοι κυρίως των γύρω περιοχών έχουν τη δυνατότητα να συνταξιδέψουν από και προς την Καρδίτσα με ένα αυτοκίνητο», επισημαίνει στη «σχεδία» η κ. Ναταλία Τζέλλου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας. Την ίδια στιγμή, η Καρδίτσα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό της πόλης, μήκους 18 χιλιομέτρων. «Ξεκίνησε να δημιουργείται το 2003. Είναι πια απόλυτα ενσωματωμένο στη ζωή των κατοίκων της πόλης, είναι αυτονόητο ότι θα ανέβουν σε αυτόν για να μετακινηθούν”.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή