Βουλευτική Εκπροσώπηση

Στη Βουλή από την Κοντοτόλη η αύξηση εισακτέων στη ΣΜΥ

13 Nov 2023

Μετέφερε τα αιτήματα του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ν. Τρικάλων

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με Αναφορά που κατατέθηκε σήμερα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τα αιτήματα του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) Ν. Τρικάλων, σχετικά με την ανάγκη αύξησης των εισακτέων στη ΣΜΥ και να μπορέσουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις μέσω της παροχής κινήτρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) την τελευταία δεκαετία υπάρχει μεγάλη αύξηση των κενών θέσεων στη ΣΜΥ, εξαιτίας της ΕΒΕ. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να καλυφθούν οι 105 κενές θέσεις ή να υπάρξει αύξηση 105 θέσεων το 2024. Με σκοπό να δοθούν κίνητρα χρειάζεται να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα κατασκευής στρατιωτικών κατοικιών και να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια, ώστε να υπάρξει ανέγερση κατοικιών.

Στο πλαίσιο παροχής κινήτρων, είναι και η θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου, με κατώτατο μισθό τα 1000 ευρώ για μόνιμο λοχία και σχέδιο νόμου για να καταστεί εφικτή η ένταξη στην ανώτατη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, απαραίτητο κρίνεται ένα νομικό πλαίσιο για ίση μεταχείριση όλων των αποφοίτων ΣΜΥ σε ότι αφορά τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.