Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη Βουλή τα προβλήματα των Τρικαλινών Πυροσβεστών Ν. Τρικάλων

Παλιά οχήματα, ανεπαρκής πυροσβεστικός σταθμός και προσωπικό με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα…50

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων «έφτασαν» στη Βουλή και χρήζουν άμεσης λύσης δεδομένης της σοβαρότητάς τους.

Η παλαιότητα των οχημάτων, η υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας, η έλλειψη προσωπικού και η μη ανανέωσή του αλλά και ο μη επαρκής πυροσβεστικός σταθμός, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που ταλανίζουν μία από τις κομβικότερες δημόσιες υπηρεσίες των Τρικάλων.

Όπως αναφέρεται στο πλαίσιο της ερώτησης αλλά και της συζήτησης που προηγήθηκε όσον αφορά τα οχήματα δε, αναζητούνται λύσεις χορηγών ακόμη και για τη συντήρησή τους. Περαιτέρω αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων:

«Διαπιστώθηκε μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, καθώς και ότι η ανανέωσή του, που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη, δεν πραγματοποιείται με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και με την μο-νιμοποίηση όλων των πυροσβεστών πενταετούς, επταετούς θητείας  καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών.

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το επάγγελμα του μάχιμου πυροσβέστη ως βαρύ και ανθυγιεινό.

Ακόμη επισημάνθηκε από τους πυροσβέστες η αναγκαιότητα της αναβάθμισης του πυροσβεστικού σταθμού Τρικάλων σε Β΄ τάξης.

Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα της ανακατασκευής νέου κτιρίου στην Π.Υ. Τρικάλων που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη λειτουργία της υπηρεσίας, αφού το υφιστάμενο είναι ηλικίας άνω των εξήντα ετών.

Η συζήτηση περιστράφηκε και στα οξυμμένα προβλήματα της καθημερινότητας και της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, όπως η ακρίβεια στα είδη διατροφής, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, τα προβλήματα με την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας».   

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή