Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Αθανασία ο Μίκης! Η Κρητική γη τον δέχτηκε σήμερα στην αγκαλιά της…

Εκπληρώθηκε η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος Έλληνας επιθυμούσε διακαώς να ταφεί στα αγαπημένα του κρητικά χώματα. Στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης τα είχε σκεφτεί όλα, τα είχε περιγράψει και έτσι έγιναν. Όπως είχε αναφέρει ποιητικά ο ίδιος, τώρα θα βρίσκεται ανάμεσα στις «λεμονιές και τις πορτοκαλιές της Κρήτης» που τόσο πολύ αγάπησε και αγαπήθηκε.

Όπως και τις προηγούμενες τρεις μέρες στην Αθήνα, χιλιάδες ήταν οι κάθε ηλικίας πολίτες που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον «δικό» τους Μίκη. Με ένα λουλούδι στα χέρια, πολλοί με δάκρυα στα μάτια, με τα τραγούδια του να ακούγονται συνεχώς.

Παρούσα ήταν και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με το «Παλληκάρι» τον αποχαιρέτησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Με τον «Αντρειωμένο» οι βρακοφόροι
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα τραγούδησε το «Παλληκάρι», που είχε πρωτοτραγουδήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε μουσική του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Έπειτα ακολούθησε πεζή πομπή μέχρι τον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη με τραγούδια του να ακούγονται μέχρι το κοιμητήριο από όσους ακολουθούσαν. Εκεί η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη έγινε πράξη. Η κρητική γη τον αγκάλιασε για πάντα…

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή