Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην διεθνή σκυταλοδρομία “Running out of time” συμμετείχε το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Το φθινόπωρο οργανώθηκε σε διεθνές επίπεδο η μεγαλύτερη και αδιάκοπη, που έχει διοργανωθεί ποτέ, σκυταλοδρομία: η Σκυταλοδρομία «Running Out of Time» για την Κλιματική Αλλαγή.

Χιλιάδες δρομείς συμμετείχαν σε μια σκυταλοδρομία που κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διανύοντας 7.767χλμ. μέσω 18 χωρών για να μεταφέρουν τη σκυτάλη με το μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP27.

Ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τη Γλασκόβη της Σκωτίας (που φιλοξένησε την COP26) και κατέληξε στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 5 Νοεμβρίου 2022, για την έναρξη της COP27 που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου 2022 .

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ως εκπρόσωπος του Foundation for Environmental Education. (FEE)
Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 752.393 μαθητές από 2.129 σχολεία σε 104 χώρες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία!

Η ημέρα αυτή δημιουργήθηκε για να ενωθούν τα σχολεία-εικονικά- σε όλο τον κόσμο και να δείξουν πως οι τοπικές δράσεις έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο ώστε να ” ακουστούν” στο COP27.

Ήταν μια αξέχαστη ευκαιρία για τους μαθητές των Β1, Δ1, Δ2, Ε1 και ΣΤ1 τμημάτων του σχολείου μας να συμμετάσχουν στο κάλεσμα αυτό, να λάβουν μέρος σε μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες και να ενδυναμώσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση!

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τους , Σπαθή Μαρίνα, Ντίνος Γκαραβέλλας, Πετρούλα Συμιρδάνη, Όλγα Καλλιάγρα, Ευαγγελία Λαγοπούλου καθώς και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του σχολείου Ανθή Μουστάκα, Παντελής Αναστασίου, Βίλμα Τσιακμάκη και Βασίλης Ζαμπραίλας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή