Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα ο Θανάσης Λιούτας

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, συγκεκριμένα για την προμήθεια τριών φρεγατών Belharra – με την option μιας φρεγάτας ακόμη –  για τα έξι νέα αεροσκάφη τύπου «Rafale» και για την αναβάθμιση του Τορπιλικού Δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Θανάσης Λιούτας, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, συμμετείχε και στην ιστορική αυτή συνεδρίαση.

«Πρόκειται για ακόμη ένα ιστορικό νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται και αναβαθμίζει αποφασιστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ελληνικός στόλος αποκτά υπερσύγχρονες φρεγάτες και το Πολεμικό μας Ναυτικό αναβαθμίζεται ως προς την αποτρεπτική ισχύ του. Παράλληλα προμηθευόμαστε επιπλέον έξι πολεμικά αεροσκάφη Rafale, τα οποία θα προστεθούν στα υπόλοιπα 18. Το Πολεμικό μας Ναυτικό και η Πολεμική μας Αεροπορία αναβαθμίζονται και η δύναμή τους πολλαπλασιάζεται. Η πατρίδα μας συνεχίζει να ενδυναμώνει το γεωπολιτικό της πλεονέκτημα αποφασιστικά και με στόχευση», δήλωσε ο κ. Λιούτας.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι τα πρώτα έξι Rafale έφτασαν στην πατρίδα μας στις 19 Ιανουαρίου του 2022.  Στην τελετή παραλαβής των πολεμικών αεροσκαφών στην Τανάγρα, συμμετείχε και ο Θανάσης Λιούτας, ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Άμυνας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή