Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης

Στην Καλαμάτα βρέθηκε, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τόσο με την επιστημονική όσο και με τη θεσμική ιδιότητά του, ο Ψυχίατρος, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Χρίστος Λιάπης, παρακολουθώντας τις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας αλλά και επισκεπτόμενος τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, συνομιλώντας με τα στελέχη και με τους ωφελούμενους του Οργανισμού.
Όπως δήλωσε ο Δρ. Λιάπης, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές ψυχικές συνέπειες της Πανδημίας και την ανησυχητική και συνεχόμενη η αύξηση της χρήσης ουσιών: «Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του αρνητικού αντίκτυπου που επέφερε η Πανδημία στην ψυχική υγεία και ειδικότερα στο ευαίσθητο πεδίο των Εξαρτήσεων οφείλει να αξιοποιεί, με ανθρώπινη ευαισθησία και θεσμική αποτελεσματικότητα, όλα τα επιστημονικά εργαλεία που θέτει στη διάθεσή μας η σύγχρονη ακαδημαϊκή έρευνα και γνώση».
Δείτε, στους παρακάτω συνδέσμους, τις αναλυτικές δηλώσεις του Δρος Λιάπη στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεσσηνίας
 BEST TV:
και
Mesogeios TV:
“Η Πανδημία και ως άμεση βιολογική απειλή, αλλά και ως πιεστική κοινωνική συνθήκη, μέσα από τις καταστάσεις απομόνωσης που δημιούργησε, πυροδότησε καινούρια προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Και οι εξαρτήσεις σημείωσαν ραγδαία αύξηση μέσα στην Πανδημία. Πρόκειται για εξαρτήσεις κυρίως από ευφοριογόνες ουσίες, όπως φαίνεται και από αναλύσεις στα λύματα όλων των μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας, αλλά και για εξαρτήσεις από αγχολυτικές-ηρεμιστικές ουσίες, κάτι που έκανε τον Παγκόσμιο Οργαμισμό Υγείας να μιλά, από την πρώτη -κιόλας- περίοδο έκρηξης της Πανδημίας για μία «Πανδημία μέσα στην Πανδημία», αναφερόμενος στην κατάχρηση ηρεμιστικών-βενζοδιαζεπινών κυρίως από ηλικιωμένους οι οποίοι, ας μην ξεχνούμε πως, πριν από την εμφάνιση των εμβολίων ήταν στο μάτι του κυκλώνα. Ήταν αυτοί που δέχτηκαν και τη μεγαλύτερη απειλή, αλλά και τη μεγαλύτερη αναγκαστική απομόνωση, προκειμένου να προστατευθούν.
Ένας από τους άξονες του Συνεδρίου ήταν το πώς η ψυχιατρική κοινότητα θα μπορέσει να σταθεί δίπλα στον κάθε πολίτη, σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει για την ψυχική του υγεία και ισορροπία.
Στην Καλαμάτα είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο προφίλ σε ότι έχει να κάνει με τη χρήση ουσιών και, εδώ ακριβώς, όπως έχετε το προνόμιο να έχετε τη μοναδική κλειστή θεραπευτική κοινότητα στην Πελοπόννησο, οφείλουμε, αντίστοιχα, να επικαιροποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το στεγνό θεραπευτικό μας μοντέλο, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ανάγκες της κοινωνίας η οποία βρίσκεται μπροστά από νέες απειλητικές μορφές εξαρτήσεων”.


©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή