Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Καρδίτσα οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων στο Αρχαιολογικό Μουσείο κα τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και τη Δημοτική Πινακοθήκη του νομού.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο οι μαθητές παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την πολιτισμική εξέλιξη στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά την Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή, από την αρχαιολόγο κ. Θεογιάννη.

Οι μαθητές περιεργάστηκαν αντιπροσωπευτικά και πολύ σημαντικά ευρήματα της περιοχής της περιόδου αυτής κι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο κατασκευής του νεολιθικού οικισμού.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν στη Δημοτική Πινακοθήκη από την κ. Γιαννέλου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στην έκθεση φωτογραφίας: «Άουσβιτς – Ενάντια στη Λήθη» των Αδριανού Λέκκα και Ρούλας Σιλιντζή.

Μέσα από τις φωτογραφίες οι μαθητές «περιηγήθηκαν» στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που εξελίχθηκε σε τόπο μαρτυρίου και θανάτου για χιλιάδες ψυχές.

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κατέγραψαν σε ειδικό φάκελο τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε μία φωτογραφία που επέλεξαν οι ίδιοι.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή