Καρδίτσα

Στην πόλη της Καρδίτσας ο γενναίος ποδηλάτης αγγελιοφόρος της ελπίδας Σωτήρης Μπαρμπαρόσος

Στην πόλη της Καρδίτσας βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο γενναίος αγγελιοφόρος της ελπίδας Σωτήρης Μπαρμπαρόσος.

10 Feb 2025

 

Στην πόλη της Καρδίτσας βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο γενναίος αγγελιοφόρος της ελπίδας Σωτήρης Μπαρμπαρόσος. Ο ποδηλάτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας που είναι η 15η Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί μια διαδρομή αφιερωμένη στα παιδιά. Ειδικότερα από τις 7 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2025 θα διανύσει συνολικά 1.200 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του, περνώντας από 20 δήμους της χώρας μας, για να συμβάλει στη διάδοση του έργου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Στην Καρδίτσα τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του Παυσιλύπου ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Παναγιώτης Ευθυμίου καθώς και στελέχη της αντιδημαρχίας, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού κ. Μ. Στεργιόπουλος με στελέχη του οργανισμού καθώς και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Επίσης αρκετοί ήταν οι συμπολίτες που βρέθηκαν στο σημείο. Ο αντιδήμαρχος καλωσόρισε τον γενναίο ποδηλάτη, του προσέφερε συμβολικά αναμνηστικά δώρα και του ευχήθηκε ο ιερός σκοπός του να φτάσει στο τέλος με τη μέγιστη επιτυχία.

Η διαδρομή του Σωτήρη δεν είναι απλώς ένα αθλητικό εγχείρημα. Είναι ένας συμβολικός αγώνας για τη ζωή, αφιερωμένος στα παιδιά που μάχονται καθημερινά με τον καρκίνο και στις οικογένειές τους που μοιράζονται αυτόν τον αγώνα. Κάθε χιλιόμετρο που διανύει συμβολίζει τη δύναμη, το θάρρος και την ελπίδα που προσφέρει το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» στα παιδιά αυτά.

Με αφετηρία την Ερμιόνη, γενέτειρα της ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 και τελικό προορισμό την Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” στις 14 Φεβρουαρίου 2025, ο Σωτήρης θα σχηματίσει με τη διαδρομή του τη χρυσή κορδέλα, το παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου.

Η χρυσή κορδέλα είναι πολλά περισσότερα από ένα σχήμα. Είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα αλληλεγγύης, που φωνάζει ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο του. Είναι η υπόσχεση πως όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε ζωές.

Γιατί 3 στα 4 παιδιά που νοσούν από καρκίνο θεραπεύονται. Και μαζί μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Μαζί μπορούμε να φωτίσουμε το σκοτάδι.

Αυτή η διαδρομή δεν αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά στην ευαισθητοποίηση. Σκοπός είναι να ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Pressroom
Author: Pressroom


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Βασ. Μπαταγιάννης

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Βασ. Μπαταγιάννης. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4…

Read More


ΑΟΤ: Στο προπονητικό τιμ της ακαδημίας ο Μπραντίτσας

Η ακαδημία του ΑΟΤ ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Άγγελο Μπραντίτσα που μπαίνει στο προπονητικό τιμ για την εξέλιξη των…

Read More


Ασφαλτόστρωση στην Κρηνίτσα από τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει την ασφαλτόστρωση στην Κρηνίτσα, έργο που διευκολύνει μετακινήσεις κατοίκων και αγροτών και εντάσσεται στον προγραμματισμό.

Read More


Τροχαία Τρικάλων και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενισχύουν τη συνεργασία για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Τροχαίας Τρικάλων και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για οδική ασφάλεια μαθητών, με δράσεις και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Read More


Αποχώρησε ο Χρ. Στάμος από την ΑΕΤ για το Καλλιφώνι Καρδίτσας

Ο Χρήστος Στάμος αποχώρησε από την ΑΕΤ και μεταγράφηκε στον Αετό Καλλιφωνίου Καρδίτσας, ενισχύοντας την ομάδα της Β’ Ερασιτεχνικής.

Read More


Baby shower Μαρία Τασιούλα – Δημήτρης Σκούρος με γαλάζιες λεπτομέρειες και χαμόγελα

Baby shower με φίλους και συγγενείς για τον ερχομό του πρώτου παιδιού της Μαρίας Τασιούλα και του Δημήτρη Σκούρου στα…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.