Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε. Τρικάλων

Στην προμήθεια σωλήνων,  δεξαμενών νερού και εξαρτημάτων άρδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την προμήθεια σωλήνων για την αποκατάσταση συνολικού επιφανειακού δικτύου 7,4 χλμ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε.  Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη,  τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε έργα ουσίας για τους ανθρώπους της υπαίθρου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Είμαστε κοντά στους αγρότες και στους ανθρώπους της παραγωγής. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στις ανάγκες τους. Συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας, με σχέδιο και προγραμματισμό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους, που οδηγούν σε έργα χρήσιμα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Οι σωλήνες με ταχυσυνδέσμους θα αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης του Νομού Τρικάλων τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας των (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι πέντε ετών), αφ’ ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.

Οι σωλήνες  PVC-U και τα εξαρτήματα θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στo αγρόκτημα  Θεόπετρας και στο αγρόκτημα  Πλατάνου καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε άλλο αγρόκτημα του Νομού παρουσιασθεί ανάγκη για μεταφορά νερού.

Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα αγροκτήματα Προδρόμου, Ελάτης, Γλυκομηλιάς και Αγίου Βησσαρίωνα.

Οι δεξαμενές νερού θα χρησιμοποιηθούν στα Δ.Δ. Βλαχάβας και Καλλιθέας.

Οι σωλήνες PVC-U θα είναι κατασκευασμένοι από μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλο-χλωρίδιο (PVC-U) συμπαγούς τοιχώματος κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1452-2 και θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Οι σωλήνες των επιφανειακών δικτύων Φ150 θα φέρουν ταχυσυνδέσμους τύπου PERROT και θα είναι από ταινιοχάλυβα, στο κολάρο του μηχανικού συνδέσμου θα αναγράφονται με ανάγλυφο ή χαραγμένα γράμματα τα αρχικά της Υπηρεσίας Δ.Τ.Ε

Η αντικατάσταση των προβληματικών λόγω βλαβών αρδευτικών επιφανειακών δικτύων με σωλήνες από ταινιοχάλυβα με ταχυσυνδέσμους και η τοποθέτηση των σωλήνων P.V.C.-U & πολυαιθυλενίου θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη των Τ.Ο.Ε.Β.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή