Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Βουλή η αποκατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας στη Διάβα Καλαμπάκας

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Βασίλης Μεταξάς, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η αποκατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας στη Διάβα Τρικάλων.

Η ερώτηση

Από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel κατέρρευσε ξανά η γέφυρα στη Διάβα Τρικάλων, που κατασκευάστηκε για την αντικατάσταση της παλιάς, η οποία είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πηνειού το 2016.

Στις 28/4/2017 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας γέφυρας και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας έκανε λόγο για “χρόνο ρεκόρ κατασκευής ενός δημόσιου έργου που δείχνει ότι η συνεργασία όλων αποδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματικότητα…”.

Το όλο έργο αποκατάστασης της γέφυρας, μαζί με τα συμπληρωματικά έργα κατασκευής πεζογέφυρας και διαμόρφωσης της κοίτης του ποταμού, ήταν συνολικού προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ.

Τότε είχε αναφερθεί ότι η γέφυρα εκσυγχρονίστηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κατασκευάζοντας νέο βάθρο στη θέση αυτού που κατέρρευσε, σε βάθος 15 μέτρων, ενώ προστατεύθηκαν τα υπόλοιπα βάθρα και εκτελέστηκαν όλα εκείνα τα έργα για την καλύτερη σεισμική- αντισεισμική και στατική συμπεριφορά της γέφυρας, με ταυτόχρονη κατασκευή πεζοδρομίων, στηθαίων ασφαλείας και ιστών ηλεκτροφωτισμού.

Όταν δόθηκε στην κυκλοφορία οι τοπικές αρχές υποστήριζαν ότι δόθηκε το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε η γέφυρα να είναι σταθερή και να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοιο πρόβλημα.

Όμως, η γέφυρα στη Διάβα Τρικάλων κατέρρευσε ξανά και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην οικονομική και κοινωνική λειτουργία για τους κατοίκους πολλών χωριών του Δήμου Μετεώρων, που αναγκάζονται να κάνουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα καθημερινά και να περνάνε από παλιές γέφυρες, για να μετακινηθούν προς την Καλαμπάκα και σε άλλα χωριά.

Πρόσφατα επισκέφθηκε τη γκρεμισμένη γέφυρα και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος, ο οποίος όμως δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα, αλλά απέκλεισε και κάποια προσωρινή λύση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, πότε θα γίνει η ασφαλής ανακατασκευή της γκρεμισμένης γέφυρας στη Διάβα Τρικάλων.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή