Στην 15η διεθνή συνάντηση κατάβασης φαραγγιών ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας

Στην 15η διεθνή συνάντηση κατάβασης φαραγγιών (Canyoning) που διοργάνωσε η «Associazione Italiana Canyoning» (AIC), συμμετείχε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ).

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα του Delebio στην κοιλάδα Valtellina, της επαρχίας του Sondrio στην Βόρειο Ιταλία – Λομβαρδία, μια ανάσα από την φημισμένη λίμνη Κόμο και σχεδόν στα σύνορα με την Ελβετία.

Ο ΕΟΣΚ με 8 Μέλη του από το τμήμα Canyoning ήταν η μοναδική Ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην διεθνή συνάντηση, που την αποτελούσαν οι  Ευτύχιος Ευτυχιάδης (αρχηγός αποστολής), Μιχάλης Γκαραγκάνης, Αντωνέλλα Δημητριάδη, Αλέκος Ζαχαρής, Αποστόλης Κηρύκος, Αποστόλης Μπρακατσούλας, Στεφανία Δανίκα ενώ την ομάδα συνόδευε και ο πρόεδρος του ΕΟΣΚ Παντελής Μανώλης ο οποίος όμως, λόγω παλαιότερου  τραυματισμού, δεν έλαβε μέρος στις καταβάσεις.

Η περιοχή της Λομβαρδίας έχει πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική μορφολογία. Γύρω από τις κοιλάδες αναπτύσσονται απότομα βουνά με ενδιάμεσες χαράδρες και έτσι δημιουργούνται αμέτρητα φαράγγια εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, με υπέροχα πετρώματα, με πολλά και αρκετά κρύα νερά, υδροδυναμικά φαινόμενα, μεγάλα τεχνικά jump και τσουλήθρες μέσα σε βάθρες που αφρίζουν από τους καταρράκτες, κάνοντας τα έτσι δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του είδους.

Δυστυχώς από τις 8 μέρες που διήρκησε η συνάντηση, τις μισές μέρες ο καιρός ήταν πολύ άστατος με δυνατούς ανέμους και βροχές, δυσκολεύοντας κατά πολύ τις καταβάσεις φαραγγιών αλλά και την διαμονή στο camping.

Παρόλα αυτά έγιναν καταβάσεις στα φαράγγια Bodengo 2, Acquaduro, Lesina και στο φημισμένο Bodengo 3, αλλά και πεζοπορίες στα πολύ καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια της περιοχής και αναβάσεις στα καταφύγια Buzzoni και Lavorerio.

Η διοργάνωση από την Ιταλική Ομοσπονδία ήταν σχεδόν άριστη, εκτός από κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης και έτσι τα μέλη του ΕΟΣΚ αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες αλλά και αρκετές προσκλήσεις από αποστολές άλλων χωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ΕΟΣΚ στα τηλ: 6973695595 – 6974110853, στο http://eoskarditsas.blogspot.com/ και στο https://www.facebook.com/eoskarditsas και για ηλεκτρονική επικοινωνία στο e-mail: [email protected]Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή