Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην «μάχη» η Θεσσαλία με 5.751 υποψηφίους

Μήνυμα της Ελένης Αναστασοπούλου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην Θεσσαλία θα λάβουν μέρος 5.751 υποψήφιοι Γενικών Λυκείων σε 67 Εξεταστικά Κέντρα και 1.380 υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων σε 8 Εξεταστικά Κέντρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου, εύχεται  «καλή επιτυχία» στους μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην δοκιμασία των εξετάσεων για την εισαγωγή τους, στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας στο μήνυμα αναφέρονται τα εξής:

«Τ' αλφαβητάρι των άστρων που συλλαβίζεις / όπως το φέρει ο κόπος της  τελειωμένης μέρας» γράφει ο Σεφέρης στο ποίημά του “Τελευταίος Σταθμός”. Οι στίχοι αυτοί ταιριάζουν στον κόπο της «τελειωμένης» πορείας των μαθητών, στο όμορφο ταξίδι της μαθητικής ζωής το οποίο καταλήγει σε έναν σημαντικό σταθμό, όχι όμως και τον  τελευταίο.

Αγαπητοί μας μαθητές, κάθε τέλος σηματοδοτεί και μία νέα αρχή. Για εσάς, που με κόπο και επιτυχία φτάσατε ως εδώ, ξεκινάει ένα νέο ταξίδι, αυτό της ενηλικίωσης με τους πολυάριθμους σταθμούς της ζωής. Όπως κι αν είναι αυτός ο σταθμός, καλός ή λιγότερο καλός, σημασία έχει «ο πηγαιμός»  και η ελπίδα για τα επόμενα ταξίδια.

Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι καθηγητές σας και οι υπηρεσίες της Εκ/σης φροντίζουμε ώστε και αυτή η εξεταστική διαδικασία να διεξαχθεί σε κλίμα ασφάλειας και ηρεμίας, αδιαβλητότητας και διαφάνειας.
Εσείς απερίσπαστοι να κάνετε την προσπάθειά σας και να στοχεύετε ψηλά διότι με «το αλφαβητάρι των άστρων» γράφονται τα όνειρα που έχει ανάγκη η νέα γενιά και ο τόπος μας».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή