Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην ανεργία 39 εργαζόμενοι του Δήμου Τρικκαίων

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και 39 εργαζόμενοι στο δήμο Τρικκαίων, στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί «διακαή πόθο» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημάνει ότι συνηγορούμε η πόλη μας να γίνει χωματερή το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση δεκάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής και στο Δήμο μας, ώστε να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες του. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα.

Λέμε λοιπόν όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων να συνταχθεί με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ο Δήμος.

Συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καΐκης Γιώργος
Λιατίφης Γιώργος
Τάσιος Κώστας

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή