Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Απουλία παρουσίασε εργασία το 1ου Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων

Μέσα Σεπτέμβρη και ενώ η θερμοκρασία παρέμενε σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αντιπροσωπεία του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Τρικάλων ταξίδεψε σε ένα από τα δημοφιλέστερα θερινά θέρετρα της Απουλίας, στην πόλη Vieste για να κλείσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο: “A European School Around The World (ESAW).

Aπό τις 17 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, πέντε μαθητές και οι καθηγητές Χ. Ρουσουλιώτη, Θ. Βράντζας, Β. Παπαποστόλου, μετείχαν στην τελική παρουσίαση του εικονικού Ευρωπαϊκού Τουριστικού Πρακτορείου που πραγματοποιήθηκε στην  έδρα του συντονιστή, «Istituto di Istruzione Superiore “L.Fazzini-V.Giuliani”».

Η τελική παρουσίαση των παραδοτέων παρουσιάσεων των αντιπροσωπειών, των πέντε ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έγινε, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολείου της πόλης Vieste, παρουσία των τοπικών αρχών, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, αντιπροσώπων του Τουρισμού και ξένων προσκαλεσμένων.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το multiplier event για το παιδαγωγικό εργαλείο «Ψηφιακή αφήγηση για σχολεία» -“Digital Storytelling for Schools”- που εκπονήθηκε από τον Βούλγαρο εταίρο του προγράμματος, ETN Bulgaria Gateway στη Σόφια.

Άλλα εξίσου σημαντικά παραδοτέα του προγράμματος αποτελούν:

–    Η πολυμεσική εφαρμογή- ιστότοπος (website)  «Sightseeing in my hometown” –  ταξιδιωτικός οδηγός για την πόλη κάθε σχολείου – εταίρου που σχεδίασε το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων.

–    Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα-Προσομοίωση Ταξιδιωτικού Πρακτορείου -“Simulated Travel Agency mobile app”-από τον τομέα πληροφορικής του ισπανικού σχολείου IES PUNTA DEL VERDE  στη Σεβίλλη.

–    Το ηλεκτρονικό φυλλάδιο, “e-brochure”

–    Ο ηλεκτρονικός κατάλογος “e-catalogue”, για την  προώθηση των τουριστικών πακέτων κάθε πόλης-εταίρου του πρακτορείου, και τα δύο δημιουργία  του Σουηδικού  σχολείου «Bromangymnasiet” από την πόλη Hudiksvall της Σουηδίας.

–    Οι οδηγίες (Guidelines) δημιουργίας όλων των παραδοτέων, όπως αυτές εκπονήθηκαν από κάθε  εταίρο αντίστοιχα και παρουσιάστηκαν συνολικά από το γαλλικό σχολείο  “Lycée des métiers Sévigné” από  την πόλη Gap    με την εφαρμογή madmagz.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή