Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση «Novartis»

Ποσό 50 εκ. ευρώ για δωροδοκία πολιτικών προσώπων.
Στη Βουλή βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis Hellas», την οποία απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η δικογραφία, διαβιβάζεται βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν κοινοβουλευτικά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, για 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς, κατά την περίοδο 2006 μέχρι αρχές 2015.
Η δικογραφία, περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και 3 προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες συνολικά αναφέρονται σε ποσά δωροδοκίας που διακινήθηκαν το διάστημα από το 2006 έως τις αρχές του 2015, τα οποία φτάνουν τα 50 εκ. ευρώ. Από αυτά φέρεται ότι περίπου 40 εκ. ευρώ διακινήθηκαν πριν το 2010 σε 3 πολιτικά πρόσωπα μόνο για υπόθεση εμβολίων. 
Κατά τις εκτιμήσεις της έρευνας η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές φαρμακευτικών εταιρειών από το 2000 και μετά, υπολογίζεται σε 23 δισ. ευρώ, ενώ η ζημιά που προσδιορίζεται εξειδικευμένα για τη «Novartis» φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.
 
Η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται σε ό, τι αφορά στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται πολύ περισσότερα πρόσωπα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή