Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην φάση της υλοποίησης τα δίκτυα αποχέτευσης Στομίου

Στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για τον οικισμό του Στομίου και την ευρύτερη περιοχή προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Στομίου» προϋπολογισμού 1.698.000 ευρώ (με ΦΠΑ). 
Το έργο υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με αντικείμενο την κατασκευή λειτουργικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς και την σύνδεσή του με τον βιολογικό καθαρισμό.
 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο υποδομής, που σηματοδοτεί την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων με την αποχέτευση, για τα επόμενα 40 και πλέον χρόνια. Η υλοποίηση έργων όπως αυτό, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην παραλιακή ζώνη και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Πέρα από την περιβαλλοντική διάσταση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, το έργο συμβάλλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς. επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε έργα ουσίας για την περιοχή, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για τους πολίτες».

 
Το Στόμιο αποτελεί τον πιο σημαντικό τουριστικό προορισμό της περιοχής του δέλτα του Πηνειού. Η περιοχή, λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί, έχει μεγάλη οικολογική και κοινωνικοοικονομική αξία. Σήμερα, οι εκβολές του Πηνειού Ποταμού αποτελούν έναν υγρότοπο που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη της βιολογικής ποικιλότητας και στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του ποταμού
 
Με την ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλισθεί η αποτελεσματική αποχέτευση και επεξεργασία των ακαθάρτων του παραθαλάσσιου οικισμού του Στομίου η οποία σήμερα είναι προβληματική καθώς τα λύματα καταλήγουν σε βόθρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απορροφητικοί και στραγγίζουν τα λύματα στο υπέδαφος. 
 
Το έργο θα  προστατέψει το υπέδαφος από τα λύματα και θα εξαλείψει  οποιαδήποτε σχετική επιρροή στην ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή