Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Πάτρα το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ

Αναχώρηση το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου από τα Τρίκαλα και δηλώσεις συμμετοχής στην ΚΝΕ Τρικάλων.
 
Με σύνθημα ««Έλα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», διοργανώνεται στην Πάτρα το φετινό 27ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «Κόντρα στα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα στείλει και φέτος το μήνυμά του από την Πάτρα, όπου θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιούλη.

Ο φετινός προορισμός του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου δεν είναι τυχαίος. Τρία στρατιωτικά αεροδρόμια λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ: Στον ‘Αραξο, στην Ανδραβίδα και το Άκτιο. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ η βάση στον Αραξο προορίζεται για αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ, ενώ στο Ακτιο και την Ανδραβίδα έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη "AWACS” του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει τους λαούς απ’τους πολέμους, αλλά είναι αυτό που τους διεξάγει. Το έδειξε στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία. Εδειξε τις προθέσεις του ήδη στην οξυνόμενη τουρκική προκλητικότητα στα Ιμια, στις συλλήψεις των 2 αξιωματικών αλλά και παλιότερα, όπως στην εισβολή στην Κύπρο το '74 κ.α.

Κάθε φορά το ΝΑΤΟ έπαιζε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αποδεικνύοντας πως εδώ βρίσκεται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που στηρίζει, όπως η "ExxonMobil". Στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας" όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, προσυπογράφουν την πιο μεγάλη εμπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια. Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Το κάμπινγκ του διημέρου θα φιλοξενηθεί στον Αλισσό, και η μεγάλη διαδήλωση του διημέρου θα γίνει στην Πάτρα, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλες αντιπολεμικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τα Αντιιμπεριαλιστικά διήμερα της ΚΝΕ είναι ένας μοναδικός θεσμός, που φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα, που μοιράζονται τα όνειρά τους, διασκεδάζουν αλλά και διαδηλώνουν τα δικαιώματά τους για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

Αναχώρηση το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου από τα Τρίκαλα και δηλώσεις συμμετοχής στην ΚΝΕ Τρικάλων που ταυτόχρονα διοργανώνει  ποδηλατοδρομία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ετοιμάζεται για την προφεστιβαλική δραστηριότητας της Οργάνωσης μπροστά στο κεντρικό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή τον Σεπτέμβριο στον «Μύλο Ματσόπουλου».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή