Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Σερβία ο … Δήμος Φαρκαδόνας

Συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στην Raska της Σερβίας, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Φαρκαδόνας στην οποία συμμετείχαν ως Εκπρόσωπος του Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μέμηλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόινας Μιχάλης Μπαγιώτης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ Ιωάννης Αναγνώστου.

Οι προαναφερόμενοι, συμμετείχαν σε project στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» όπου επικεφαλής του project είναι η πόλη Raska ενώ εταίροι είναι οι Δήμοι Jonava (Λιθουανία), Sliac (Σλοβακία), Ευρώτα (Ελλάδα), Caltanisseta (Ιταλία), Daugavpils (Λετονία), η Μ.Κ.Ο. Brainstorm group (σε συνεργασία με το Δήμο Trudovets, Βουλγαρία) και ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Το project περιλάμβανε την διεξαγωγή συνεδρίου, συσκέψεων και παράλληλων, ενώ το κόστος για τον Δήμο Φαρκαδόνας ήταν 400 ευρώ για τα οδοιπορικά των 3 συμμετεχόντων.

Σκοπός των δράσεων αυτών ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, εθνικές και τοπικές στρατηγικές σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αγροτικό τομέα, τον εθελοντισμό και την ανεργία των νέων.  Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ανταλλαγή των καλών πρακτικών των συμμετεχόντων φορέων στα θέματα ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκε ότι τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, αλλά και τα λοιπά Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν με σωστό προσανατολισμό και διαχείριση να αποτελέσουν σημαντικούς μοχλούς πολυεπίπεδης ανάπτυξης για τους Δήμους των αγροτικών περιοχών.

Τα δώρα προς το Δήμαρχο της Raska και για τη διαπολιτισμική βραδιά ήταν προσφορά  του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή