Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην σκιά των συλλαλητηρίων

Δύο συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στα Τρίκαλα.

Το πρώτο για το Μακεδονικό και το δεύτερο για την … αποκέντρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φυσικά η πραγματοποίηση μιας τέτοιας συγκέντρωσης, δείχνει την διαφορετική θέση, που έχει ο λαός, για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, σε σχέση με την αλαζονική στάση των εκάστοτε κυβερνώντων.

Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία είχε πολύ κόσμο, μιας και ο τρόπος, που διαχειρίστηκε το θέμα η συγκυβέρνηση, ήταν τουλάχιστον απαράδεκτος.

Πολλά ΜΜΕ χαρακτήρισαν την στάση του Τσίπρα – Καμμένου τουλάχιστον προδοτική, που βάζει σε περιπέτειες τις σχέσεις του κράτους των Σκοπίων, με την Ελληνική Δημοκρατία.

Πολιτισμός, Ιστορία, Γλώσσα και Ταυτότητα θυσιάστηκαν όλα στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας κάτω από την ασφυκτική πίεση των Αμερικανών και των Γερμανών. Για να παραμείνουν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία, οι Τσίπρας – Καμμένος, τα ξεπούλησαν όλα.

Η συστράτευση της Εκκλησίας, των Οργανώσεων και πολιτών απέδειξε καθαρά πως όσοι συμμετείχαν κάθε άλλο παρά «φασίστες» και «Εθνικιστές» ήταν, κατά την άποψη του Φίλη, πρώην Υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρόν και βροντοφώναξαν πως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Η επιτυχία ήταν μεγάλη και αξίζουν ένα «έπαινο» όσοι κουράστηκαν για αυτό.

Το δεύτερο συλλαλητήριο αφορούσε την αναδιανομή των Τμημάτων και των Σχολών στο…κατ’ ευφημισμόν Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, ενώ στην ουσία είναι Πανεπιστήμιο του Βόλου και της Λάρισας.

Το Πανεπιστημιακό κατεστημένο με την ανοχή του πολιτικού κατεστημένου έδωσε περίπου στον Βόλο 16 Τμήματα, στην Λάρισα 10 και από δύο πήραν τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα. Η Δυτική Θεσσαλία πουλήθηκε στα συμφέροντα της… Ανατολικής!

Αυτό δεν είναι ούτε ισότιμη ανάπτυξη του Πανεπιστημιακών Τμημάτων, ούτε ομοιόμορφη πολιτισμική κατανομή.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κακώς στήθηκε από την αρχή, και μετά από 30 χρόνια, συνεχίζονται οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες. Όλα έγιναν για να εξυπηρετηθούν τα … συμφέροντα της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Με την απουσία παραγόντων της Τοπικής Πανεπιστημιακής κοινότητας, ή των λεγομένων «Ιπταμένων Καθηγητών», που έρχονται στα Τρίκαλα το πρωί και φεύγουν το βράδυ, με την πολύ μικρή συμμετοχή των πολιτών, δεν μπορεί να ανατραπεί μια κακοστημένη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα δύο απανωτά συλλαλητήρια ήταν ένα μειονέκτημα, όπως επίσης και το γεγονός ότι έγιναν με ανοιχτή την αγορά.

Αυτοί που έστησαν το δεύτερο συλλαλητήριο και άργησαν να το κάνουν και δεν το έστησαν. Ανεξάρτητα, όμως, από τις παραλήψεις και την αδιαφορία τα μηνύματα ήταν σαφή, προς την Κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου, και τόνιζαν, πως δεν μπορούν οι κυβερνώντες να γελάσουν άλλο τους πολίτες.

Μπορεί οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έλαμψαν με την …απουσία τους, οι πολίτες, όμως, είπαν το «ΟΧΙ» στους σύγχρονους… Μαυρογιαλούρους της πολιτικής και φυσικά οι πολίτες γνωρίζουν, πως τίποτε δεν αλλάζει και το … παιχνίδι ήταν στημένο.
Οργή Θεού, φωνή λαού!

Τα λάθη και οι παραλείψεις θα πληρωθούν μόλις στηθούν οι κάλπες για τις εκλογές.
 
Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Πολιτευτής Τρικάλων

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή