Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στήριξη κι αλληλεγγύη στους κατοίκους της Καρδίτσας

Την Τετάρτη 23/9 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από τη «θεομηνία» που υπέστη η πόλη της Καρδίτσας, αλλά και περιοχές των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού.

Πολλοί πολίτες έχουν δεχθεί συντριπτικά πλήγματα σε βασικούς τομείς της ζωής τους, καθώς πολλοί/ες έχουν μείνει δίχως σπίτια, δίχως ρεύμα και νερό, ολόκληροι οικισμοί και βασικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ενώ ζώα και σοδειές χάθηκαν.

Το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού κατέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη γύμνια του κράτους, των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των Δήμων.Η καταστροφή έχει υπεύθυνους και το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού αποτελεί έγκλημα.

Ένα έγκλημα του συστήματος που λειτουργεί με σκοπό τα κέρδη. Ενός συστήματος που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι καταστροφή, λεηλασία, φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο στις κοινωνίες.

Οργάνωση – αγώνας – αλληλεγγύη – αντίσταση – διεκδίκηση!

Στηρίζουμε τον λαό των περιοχών που υπέστη ζημιές και καταστροφές από το πέρασμα του Ιανού και δηλώνουμε πως θα βρεθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας με κάθε έμπρακτο τρόπο.

Στηρίζουμε τα αιτήματα τους για:

  • Πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση όλων των ζημιών στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και στα χωριά των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.
  • Αποζημίωση στο ύψος της καταστροφής κάθε κατοικίας, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.
  • Άμεσα αντιπλημμυρικό δημόσιο σχεδιασμό για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
  • Μη εγκατάσταση αιολικών στα Άγραφα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία καλούν συλλογικότητες και κινήματα αλληλεγγύης, την Παρασκευή 25/9 στις 6 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Δεσμευόμαστε για ενεργό στήριξη και συμμετοχή σε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από τις συλλογικότητες της Καρδίτσας, σε συντονισμό με αντίστοιχες κινήσεις σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Κανένας μόνος και καμία μόνη στην καταστροφή!

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή