Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στήριξη της επιχειρηματικότητας του Ν. Καρδίτσας μετά τις καταστροφές του «Ιανού»

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για την πόλη, το Νομό μας, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου σας, που υπέστησαν και υφίστανται μία ανείπωτη, πρωτοφανή και σκληρή, πολύ σκληρή δοκιμασία. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται το εμπορικό κέντρο της πόλης από πλημμύρα και ίσως να είναι από τις ελάχιστες παγκοσμίως εν έτει 2020 ανάλογες περιπτώσεις, αν δεν είναι μοναδική. Ασφαλώς η καταστροφή των επιχειρήσεων είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ, και αν ληφθεί υπόψη η ήδη δεινή θέση τους λόγω της 10χρονης οικονομικής κρίσης, που έχει επεκταθεί και ενισχυθεί από την υγειονομική κρίση, τότε είναι βέβαιο ότι εάν δεν υπάρξει άμεση, γενναία και επεκτατική αντίληψη από το κράτος και την κυβέρνηση αυτή η πόλη και οι επιχειρηματίες θα πτωχεύσουν και θα εξαφανιστούν οριστικά και δια βίου. Και το Επιμελητήριό σας πρέπει να παρακολουθεί και την στάση του κράτους, των φορέων και των υπηρεσιών του που θα τηρήσουν ως προς το ύψος των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν, εννοείται άμεσα, και προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού είναι γνωστό ότι  η οικονομία της πόλης αιμοδοτείται και στηρίζεται από το εισόδημά τους. Εάν δεν υπάρξει διαθέσιμο εισόδημα σ’ αυτούς, που αποτελεί το αγοραστικό κοινό των μελών σας, τότε  οποιαδήποτε στήριξη  ΜΟΝΟ στις επιχειρήσεις  σας και πάλι σε βάθος χρόνου θα υπάρχει μόνιμο πρόβλημα ρευστότητας και επανεκκίνησης της Καρδιτσιώτικης οικονομίας.

            Είναι γνωστό ότι πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και θα υπάρχουν, όμως είναι αδιανόητο να πλημμυρίζει το κέντρο μίας αστικής πόλης, η οποία υποτίθεται ότι διαθέτει θεσμούς, φορείς, υπηρεσίες και ανθρώπινο κεφάλαιο ανά πάση στιγμή έτοιμο να αποτρέψει μία τέτοια περίπτωση. Δυστυχώς στην περίπτωση της πόλης και του Νομού μας τίποτα από αυτά δεν κινητοποιήθηκε και τίποτα δεν λειτούργησε σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που προβλέπουν νόμοι και κανονισμοί, και αυτό ήδη αποτελεί έρευνα από την Εισαγγελία Καρδίτσας. Και αυτό δεν είναι δυνατόν να συμψηφιστεί με την κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα της διαφθοράς και της διαπλοκής, της κατάρας του πελατειακού κράτους, των φίλων και των κολλητών που παίρνουν τις «δουλίτσες» χωρίς να τις δικαιούνται, με αποτέλεσμα και όσα αντιπλημμυρικά έργα εκπονούνται να είναι κακότεχνα, δυσλειτουργικά και αναποτελεσματικά, και όταν έρχεται το «κακό» να μην προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

            Μελέτησα επισταμένως τις προτάσεις σας, τις υιοθετώ ανεπιφύλακτα και θα τις υποστηρίξω όταν και όπου χρειαστεί, κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, και για την υλοποίησή τους είμαι πάντα στη διάθεσή σας.

            Επειδή προειλημμένες υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την παρουσία μου στη σύσκεψή σας, παρακαλώ να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή μου και να καταχωρηθεί στα πρακτικά της.

Με εκτίμηση

Σπύρος Ε. Λάππας,

Βουλευτής Σύριζα Ν. Καρδίτσας

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή