Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στήριξη των ΑμεΑ του Νομού Καρδίτσας ζητάει η Ασ. Σκόνδρα από την αρμόδια Υφυπουργό

Την στήριξη του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑμεΑ, ζήτησε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτή τη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Βουλευτής, μετά από επίσκεψη της, στα γραφεία του Συλλόγου και αφού ενημερώθηκε πλήρως, από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ των άλλων, τόνισε:

«Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκα το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας, όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Αγραφιώτη, τον Γραμματέα κ. Δημήτριο Κωτούζα και την ταμεία κ. Ελένη Ζαχαρή. Ενημερώθηκα πλήρως για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκα να τα μεταφέρω άμεσα στην αρμόδια Υφυπουργό, ζητώντας την επίλυση τους.

Το Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας αριθμεί περισσότερα από 2000 μέλη. Άτομα με αναπηρίες σε ποσοστό από 40% έως 100% διαφόρων κατηγοριών (κινητική αναπηρία, νοητική αναπηρία, παραπληγίες, κωφοί, τυφλοί, νεφροπαθείς κτλ),  που, πέρα από τον κοινωνικό αποκλεισμό, λόγω της ειδικής τους κατάστασης, επωμίζονται πολύ περισσότερα οικονομικά βάρη.

Πρόκειται για συμπολίτες μας, που μαζί με τις οικογένειες τους, ανεβαίνουν καθημερινά τον δικό τους ξεχωριστό Γολγοθά. Αποτελεί ηθική μας υποχρέωση, να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους. Να διασφαλίσουμε, ότι δεν θα αποκλείονται από το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι του Νομού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκα την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην συνάντηση εργασίας που είχαμε, της έθεσα  3 ζητήματα, που αφορούν την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ του Νομού μας.

Το πρώτο αφορά στην δυνατότητα, Σύλλογοι ΑμεΑ και παρεμφερή Σωματεία, να δικαιούνται να απασχολήσουν εργαζομένους με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, για να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Το δεύτερο ζήτημα, αφορά στην αντικατάσταση ενός 9θέσιου οχήματος τύπου Βαν, ειδικά διασκευασμένο για την εξυπηρέτηση και μεταφορά ΑμεΑ, με 4 κανονικές θέσεις και3 θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια. Το εν λόγω όχημα, αποκτήθηκε από το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑμεΑ, το 2004 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και εξυπηρετεί από τότε αφιλοκερδώς, άτομα με αναπηρία, που παρέμεναν αποκλεισμένα από κοινωνικές, σχολικές και επαγγελματικές δραστηριότητες,. Λόγω παλαιότητας και μεγάλης χρήσης, το όχημα πρέπει να αντικατασταθεί, ώστε να συνεχιστεί η προσφορά στα ΑμεΑ, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Τέλος, ανέφερα το αίτημα του Σωματείου, για ένταξη των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αποκλειστεί, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την θέση τους.

Η κ. Υφυπουργός άκουσε, τα όσα της παρέθεσα με πολύ ενδιαφέρον. Για την αντικατάσταση του οχήματος, ήταν απολύτως θετική, αντιλαμβανόμενη την σημαντική βοήθεια που προσφέρει, για την κινητικότητα των ΑμεΑ και την συμμετοχή τους στα κοινωνικά και επαγγελματικά δρώμενα του Νομού.

Στο θέμα του προγράμματος διανομής τροφίμων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε την περιπλοκότητα του ζητήματος, αφού σαφώς εμπλέκονται περισσότεροι φορείς, πλην του Υπουργείου Εργασίας, όμως δεσμεύτηκε να το διερευνήσει και να το εξετάσει περαιτέρω. Την ίδια διεύρυνση θα κάνει και για την δυνατότητα απασχόλησης ατόμων, μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

Ανανεώσαμε δε το ραντεβού μας, για να εξετάσουμε την εξέλιξη των θεμάτων αυτών και ότι άλλο προκύψει.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή