Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στήριξη της οικοτεχνίας και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου υλοποιείται.

Το εισόδημα που προκύπτει από δραστηριότητες οικοτεχνίας, εντάσσεται πλέον στο αγροτικό αφορολόγητο, λογιζόμενο επιτέλους ως αγροτικό εισόδημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας, οι συνεταιρισμοί, αλλά και όλοι όσοι πωλούν προϊόντα οικοτεχνίας σε τοπικές αγορές θα δουν μία πολύ σημαντική ελάφρυνση στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ταυτόχρονα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρέχεται κίνητρο σε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στην επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με την οικοτεχνία και η οποία συνδυάζεται αρμονικά και με άλλες κρίσιμες οικονομικές δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός.

Την ίδια στιγμή, δίνεται ένα ισχυρό σήμα στήριξης από την πολιτεία στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της διατροφής, μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της οικοτεχνίας και της προώθησης της τοπικής παραγωγής. 
 
Παναγιώτα Δριτσέλη
Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή