Στις 13,9 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 13,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Political με την κυβέρνηση να συγκεντρώνει ποσοστό 35% και την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 21,1%. Σημειώνεται, πάντως, ότι η διαφορά είναι μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για τον Ιούλιο με τον υπεύθυνο ερευνών της Opinion Poll να σημειώνει ότι «η προηγούμενη περίοδος είχε κόστος για την κυβέρνηση».

Το ίδιο μικρές είναι οι απώλειες στη δημοφιλία και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος παραμένει πρώτος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς καθώς παρά την απώλεια των πέντε μονάδων σε σχέση με τον Μάιο, διατηρεί υψηλό το ποσοστό του στα επίπεδα του 52,8%. Απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά με τρεις και επτά μονάδες αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για τους Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπα, Κ. Βελόπουλο και Γ. Βαρουφάκη διαμορφώνονται αντίστοιχα:25%, 24,7%, 27,5%, 12,5% και 19,6%.

Στο ερώτημα, δε, για ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45,6%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 19,7% και «κανένας» σε ποσοστό 30,6%.

Στο ζήτημα της αποδοχής του συνολικού κυβερνητικού έργου καταγράφεται πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο (43,4% από 48,4%), αλλά ταυτόχρονα αποδοκιμάζεται η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων, αφού κανένα δεν συγκεντρώνει αποδοχή άνω του 11,8% και μάλιστα αυτό το ποσοστό ανήκει στο ΚΚΕ. Όσο για την παράσταση νίκης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι δύο στους τρεις δηλώνουν ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα νικούσε η ΝΔ.

 ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή