Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στις 23/4 παραδίδεται το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Ε65

Όσα δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε χθες στο ERTnews για θέματα καθημερινότητας, όπως για την εισαγωγή και δοκιμή των ηλεκτρικών λεωφορείων, για το μετρό στην Θεσσαλονίκη αλλά και για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 που θα παραδοθεί σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Ειδικότερα, για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 23 Απριλίου θα παραδώσουν στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα από τη Λαμία έως και την Καλαμπάκα.

Συγκεκριμένα, είπε «23 Απριλίου με τον πρωθυπουργό θα δώσουμε στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα μέχρι και την Καλαμπάκα, όχι μόνο το Λαμία – Ξυνιάδα αλλά και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Ο Ε65 θα είναι πλήρως ολοκληρωμένος από τις Θερμοπύλες, ουσιαστικά από τη Λαμία, μέχρι την Καλαμπάκα».

Τα οφέλη από την ολοκλήρωση του Ε-65

Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας, καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Με αυτά τα 181,5 χλμ. σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Βόλου, ενώ θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια. Η επιρροή στις μεταφορές θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Τέλος, ο Ε-65 θα προσφέρει ώθησε σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς της χώρα, που με την ολοκλήρωσή του θα είναι προσβάσιμοι πιο εύκολα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία Οδό, μέσω του Ε65, θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά.

Η διάρκεια των αποστάσεων μετά την ολοκλήρωση του Ε65
Λαμία – Εγνατία Οδός01:45 (από 03:15 σήμερα)
Αθήνα – Γρεβενά04:00
Αθήνα – Μέτσοβο04:00
Αθήνα – Καστοριά04:35
Αθήνα – Κοζάνη04:30
Αθήνα – Καρπενήσι03:00
Αθήνα – Τρίκαλα<03:00
Αθήνα – Καρδίτσα02:35’
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή